زمان مطالعه: 8 دقیقه
۲ دیدگاه

راهنمای کامل نزدیکی در ماه نهم بارداری

نزديكي در ماه نهم بارداري

تایید شده توسط هیئت علمی 30سیب

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشک، مشاوره بگیرید.

اگر در روزهای نزدیک به زایمان خود به سر می‌برید، ممکن است نزدیکی در ماه نهم بارداری به یک دغدغه مهم برای شما تبدیل شده باشد. به خصوص آنکه می‌دانید بعد از زایمان و لزوم طی کردن دوران ریکاوری نمی‌توانید با شریک جنسی خود همبستر شوید. از سوی دیگر ممکن است تمایل داشته باشید که قبل از شروع بچه‌داری و دغدغه‌های مربوط به نوزاد تازه متولد شده رابطه جنسی بدون چالشی را با شریک خود تجربه کنید؛ بنابراین در این مقاله از سی سیب نه تنها به چالش‌های پیرامون این موضوع می‌پردازیم، بلکه در تلاش هستیم تا با ارائه نکات مورد توجه و راهنمایی‌های لازم شما را نسبت به شرایط مناسب مقاربت در ماه آخر حاملگی آگاه سازیم. با ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

آیا در ماه نهم بارداری می‌توان نزدیکی کرد؟

با توجه به افزایش وزن حداکثری در هفته‌های آخر حاملگی، تجربه احساس فرسایش و خستگی ناشی از طولانی شدن این دوران، وجود نگرانی‌ها و استرس زایمان، نگه‌داری از نوزاد و تغییرات خلق‌و‌خوی ناشی از تغییرات هورمونی ممکن است به هیچ عنوان تمایلی به برقراری رابطه در روزهای نزدیک به زایمان خود نداشته باشید.

از سوی دیگر ممکن است به دلایلی همچون تغییر فضای رابطه خود و همسرتان، ریلکس شدن و لذت بردن از آخرین روزهای بارداری تصمیم به نزدیکی بگیرید. در این وضعیت این سؤال مطرح می‌شود که آیا اصلا می‌توان در ماه نهم بارداری نزدیکی کرد؟ در پاسخ باید گفت که نه تنها در ماه آخر بارداری، بلکه در هر مقطعی از بارداری که تمایل به برقراری رابطه جنسی داشتید (تا زمانی که پزشک شما را از آن منع نکرده است) مانعی بر سر راه شما نیست.

در واقع تحقیقات مختلف نشان داده‌اند که هیچ مدرک علمی مبنی بر خطرناک بودن رابطه جنسی در ماه آخر بارداری وجود ندارند و نتایج اغلب حاکی از این امر هستند که همبستری در ماه‌های مختلف بارداری حتی می‌تواند مزایایی هم برای مادر داشته باشد؛ بنابراین مطمئن باشید که با برقراری رابطه جنسی در این دوران به جنین شما آسیبی وارد نخواهد شد.

نزدیکی در ماه نهم بارداری

اگر نگران وارد شدن فشار به نوزاد بر اثر رابطه جنسی یا انتقال عفونت به او هستید، باید بدانید که در هیچ صورتی آلت تناسلی مرد به نوزاد شما فشاری وارد نمی‌کند و حتی به موقعیتی که کودک در آن قرار دارد نیز نزدیک نمی‌شود. همچنین پلاگین مخاطی قرار گرفته در دهانه رحم، نوزاد شما را از ابتلا به هرگونه عفونت در امان نگه می‌دارد. نوزاد شما به طور ایمنی از طریق کیسه آب محافظت می‌شود و نفوذ به این فضا به این آسانی‌ها نیست.

نزدیکی در ماه نهم بارداری و تسریع در زایمان

بر خلاف اینکه عده‌ای عقیده دارند همبستری در ماه نهم بارداری موجب زایمان زودرس می‌شود یا اینکه تحریک سینه‌ها و ارگاسم باعث افزایش انقباضات منجر به زایمان می‌گردد، باید گفت که در واقع هیچ مطالعه‌ای این امر را ثابت نکرده است. بنابراین اگر برای جلوگیری از زایمان دیررس یا خسته بودن از طولانی شدن دوران حاملگی خود به رابطه جنسی به عنوان یک راه حل نگاه می‌کنید، باید بگویم که این کار راه حلی برای شما نیست. در واقع فرآیند بارداری به‌گونه‌ای تکامل یافته است که می‌تواند در برابر هرگونه اختلالی مقاوم باشد.

نکاتی در خصوص همبستری در ماه نهم بارداری

در نظر گرفتن نکات مهم در خصوص مقاربت در ماه آخر بارداری به شما کمک می‌کند که با نگرانی کمتری نسبت به این امر اقدام کنید. در ادامه برخی از مهم‌ترین نکاتی را که رعایت آن‌ها تا حد بسیار زیادی دغدغه‌های شما را کاهش می‌دهد، می‌آوریم.

  • درست است که زنان معمولاً در روزهای آخر بارداری علاقه‌ای به برقراری رابطه جنسی ندارند، با این حال اگر در این روزها تمایلی نسبت به برقراری رابطه جنسی احساس کردید، کاملاً طبیعی است و از این حس خود خجالت نکشید. این امر می‌تواند آخرین فرصت شما برای داشتن رابطه‌ای آرامش‌بخش پیش از زایمان باشد و بهتر است از این فرصت استفاده کنید.
  • اگر پس از برقراری رابطه جنسی فرزند شما در شکمتان بیش از قبل فعال بود و حرکت می‌کرد نگران نشوید. بیشتر شدن حرکت جنین به این دلیل نیست که به نوزاد شما آسیبی رسیده یا مشکلی برای او ایجاد شده است؛ بلکه دلیل تحرک بیشتر او بالا رفتن ضربان قلب مادر پس از به ارگاسم رسیدن است. همچنین فراموش نکنید که انقباضات ناشی از ارگاسم ممکن است باعث انقباضات رحمی گردد؛ اما این انقباضات به طور کلی با فشارهای رحمی زایمان متفاوت است.
  • بهتر است برای پاسخگویی به نیازهای جنسی همسرتان به خودتان فشار نیاورید. در صورتی که تمایلی به برقراری رابطه جنسی نداشتید با صراحت درخواست او را رد کنید. شریک جنسی شما شرایطتان را درک خواهد کرد. در نظر داشته باشید که بیشتر تمرکز شما در روزهای آخر بارداری باید به آماده شدن برای تولد نوزادتان معطوف باشد و هر عاملی را که باعث نگرانی‌تان می‌شود، کنار بگذارید.
  • اگر در ماه نهم بارداری تمایل به برقراری رابطه جنسی دارید فراموش نکنید که باید مدت زمان رابطه را تا حد ممکن کاهش دهید و سریع باشید. در نظر داشته باشید یک رابطه سریع هم می‌تواند برای ارضای نیاز شما و همسرتان کافی باشد و طولانی کردن این فرآیند ممکن است به شما فشار آورد.
  • برای کاهش مدت زمان رابطه و زودتر به ارگاسم رسیدن از روش‌هایی همانند هم‌آغوشی و مقدمه‌چینی جنسی، بوسیدن یکدیگر و… بهره بگیرید.
  • اگر به هر دلیلی پزشک شما نزدیکی در ماه نهم بارداری را ممنوع کرده بهتر است از برقراری رابطه جنسی خودداری کنید. دلایلی همچون احتمال زایمان زودرس در اثر بیماری‌های زمینه‌ای و دیابت، مشکلات قلبی مادر، حرکت جفت یا سابقه سقط جنین می‌تواند عاملی برای منع از رابطه جنسی در ماه آخر بارداری باشد. همچنین پایین بودن جفت و مشکلات مربوط به دهانه رحم و ابتلا به تبخال تناسلی از دیگر دلایلی هستند که ممکن است پزشک متخصص شما برای ممنوعیت رابطه جنسی در نظر بگیرد.
  • اگر بارداری و تغییرات هورمونی باعث مشکلاتی همچون خشکی واژن در شما شده بهتر است از روان‌کننده‌های بر پایه آب استفاده کنید. این کار همچنین فشار بر دستگاه جنسی زن را کاهش می‌دهد و به بهبود رابطه جنسی کمک می‌کند.
  • به طور کلی در سه ماهه سوم بارداری به دلیل افزایش حجم خون در ناحیه جنسی لکه‌بینی کاملاً شایع است، بنابراین در صورت لکه‌بینی پس از مقاربت نگران نشوید.
نکاتی در خصوص همبستری در ماه نهم بارداری

نزدیکی در ماه نهم بارداری در چه صورتی خطرناک است؟

اگر سابقه سقط جنین دارید یا ترشحات غیرطبیعی را در ناحیه واژن خود مشاهده کردید و همچنین در صورتی که دو قلو یا چند قلو بارداری هستید، ممکن است پزشک شما توصیه کند که در ماه‌های آخر بارداری از انجام رابطه جنسی خودداری کنید. همچنین اگر هنگام هم‌بستری کیسه آب شما پاره شد فوراً خود را به بیمارستان برسانید. بعد از پاره شدن کیسه آب احتمال انتقال عفونت به نوزاد وجود داشته و باید سریعاً ادامه رابطه را متوقف کنید.

بهترین پوزیشن برای همبستری در ماه نهم بارداری

اگر پوزیشن مناسب با وضعیت خود را انتخاب کنید، برقراری رابطه جنسی در هفته‌های آخر بارداری می‌تواند بدون هیچ مشکلی انجام شود و اوقات خوبی را با همسر خود داشته باشید و حتی به دلیل حساس‌تر بودن ناحیه تناسلی، نسبت به قبل ارگاسم بهتری را تجربه کنید. در ادامه برخی از بهترین پوزیشن‌ها جهت مقاربت در این دوران را می‌آوریم.

  • زن در بالا: قرار گرفتن زن در بالای مرد می‌تواند پوزیشن مناسبی برای برقراری ارتباط جنسی در این دوران باشد. این پوزیشن به زن این امکان را می‌دهد که به خوبی روی وضعیت خود کنترل داشته و سرعت رابطه و حرکت مرد را مدیریت کند. همچنین این وضعیت امکان اینکه زن زودتر به ارگاسم برسد را فراهم می‌کند و مدت زمان رابطه جنسی را نیز کاهش می‌دهد.
  • پوزیشن پهلو به پهلو: در این وضعیت زن و مرد به پهلو خوابیده و رابطه جنسی برقرار می‌شود. اگر در هنگام مقاربت در زیر شکم خود احساس درد می‌کنید، این پوزیشن مناسب شماست. چون در این حالت دخول به صورت کامل انجام نمی‌گیرد و فشار کمتری را احساس خواهید کرد. در این حالت می‌توانید یک بالش کوچک را زیر شکم قرار دهید و با کاهش فشار از روی شکم وضعیت نوزاد خود را نیز مدیریت کنید. در این حالت امکان تحریک زن به روش‌های مختلف وجود دارد و اگر مایل هستید که رابطه طولانی‌‌تری داشته باشید، می‌توانید از این پوزیشن استفاده کنید.
  • حالت نشسته: در این حالت می‌توانید از یک صندلی محکم یا تخت استفاده کنید و در حالی که نشسته‌اید، همسرتان در مقابل شما قرار بگیرد. این وضعیت مانند پوزیشن زن در بالا به شما امکان بیشتری برای کنترل رابطه جنسی می‌دهد.
  • مرد در بالا: اگر هنگام رابطه تمایل دارید که همسرتان در بالا قرار داشته باشد، می‌توانید به نحوی روی تخت قرار بگیرید که بدون اینکه کاملاً به پشت دراز کشیده باشید، ارتفاع شما تنظیم شود و در زاویه مناسبی با شریک جنسی خود قرار بگیرید. در این حالت هم می‌توانید از یک بالش نرم کمک بگیرید تا برآمدگی شکم شما مانع برقراری رابطه نشود. در نظر داشته باشید این پوزیشن چندان توصیه نمی‌شود؛ زیرا ممکن است در کمر خود احساس فشار و درد کنید.
  • در پایان تنوع در پوزیشن‌ها و تداوم رابطه را تا جایی ادامه بدهید که احساس آرامش دارید و فشاری را در بدن خود احساس نکنید.
بهترین پوزیشن برای همبستری در ماه نهم بارداری

کلام آخر

تا زمانی که بارداری بی‌خطر و سالمی را پشت سر می‌گذارید و پزشک شما برایتان ممنوعیتی جهت برقراری رابطه جنسی اعلام نکرده است، می‌توانید حتی تا روز آخر بارداری با شریک جنسی خود رابطه برقرار سازید. به طور کلی اغلب دیدگاه‌ها در خصوص نقش نزدیکی در ماه نهم بارداری در تسریع زایمان یا خطرآفرین بودن آن رد شده‌اند و مطالعات نشان داده‌اند که جنین شما به طور کلی در وضعیت ایمن و محافظت‌شده‌ای قرار دارد؛ بنابراین می‌توانید با رعایت نکات مهم و قرار گرفتن در پوزیشنی که نسبت به آن احساس راحتی می‌کنید، از برقراری رابطه جنسی در این دوران لذت ببرید. نظر شما در این باره چیست؟ لطفا نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را در بخش دیدگاه با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

آیا ریختن اسپرم در ماه نهم بارداری ضرر دارد؟

ریختن اسپرم در ماه نهم بارداری برای مادر و جنین مضر نیست. با این حال، توجه به این نکته ضروری است که نزدیکی در ماه آخر بارداری ممکن است به دلیل جثه و موقعیت نوزاد باعث ناراحتی یا درد مادر شود. بنابراین توصیه می شود قبل از انجام نزدیکی در هفته آخر بارداری با یک پزشک و متخصص مشورت کنید.

 تا چه زمانی در بارداری میتوان رابطه داشت؟

رابطه جنسی در دوران بارداری بلامانع است. البته این موضوع از فردی به فرد دیگر متفاوت است و به عوامل مختلفی از جمله میزان راحتی مادر، وضعیت قرارگیری نوزاد و هرگونه عارضه پزشکی بستگی دارد. بنابراین توصیه می شود برای مشاوره در مورد رابطه جنسی در ماه اخر بارداری با یک پزشک و متخصص مشورت کنید.

 آیا نزدیکی در ماه آخر بارداری خطرناک است؟

بسیاری از پزشکان و متخصصان موافق هستند که داشتن نزدیکی در ماه نهم بارداری بی خطر است. رابطه در ماه آخر بارداری می تواند فوایدی برای مادر باردار و همسرش داشته باشد. فوایدی مانند ارگاسم بهتر، حفظ تناسب اندام، تقویت پیوند بین زوجین و تقویت سیستم ایمنی. بنابراین سکس در ماه آخر بارداری نه تنها بی خطر است بلکه سالم است!


آیا خونریزی یا لکه بینی بعد از رابطه جنسی نزدیکی در ماههای آخر بارداری خطرناک است؟

اگر بعد از رابطه جنسی به خصوص نزدیکی در هفته ۳۸ بارداری، متوجه خونریزی یا لکه بینی شدید؛ لازم است از مقاربت خودداری کرده و فوراً با پزشک یا متخصص مشورت کنید.

آیا رابطه جنسی در دوران بارداری باعث سقط جنین می شود؟

داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری باعث سقط جنین نمی شود. بیشتر سقط ها به این دلیل اتفاق می افتد که جنین به طور طبیعی رشد نمی کند.

در چه صورت باید از نزدیکی در ماه نهم بارداری اجتناب کرد؟

تحریک سینه ها، ارگاسم خانم باردار و برخی هورمون های موجود در مایع منی به نام پروستاگلاندین ها می توانند باعث انقباضات رحمی شوند. بنابراین پزشک در این موارد شما را از نزدیکی در هفته های اخر بارداری منع می کند:
خونریزی واژینال غیر قابل توضیح
ترشح مایع آمنیوتیک (Amniotic fluid)   
نارسایی دهانه رحم  یا باز شدن زودرس دهانه رحم 
تشخیص جفت سرراهی 
داشتن عفونت مقاربتی (STI) شریک جنسی 
سابقه زایمان زودرس

۲ دیدگاه. Leave new

  • سلام من یک روز بعد از پرویدم رابیدی جنسی داشتم دو روز از پرویدم بعد لکیه خون داشتم بعدی ۸ روز بازم لکیه خون دارم آیا احتمال بارداری است

    پاسخ
    • سلام . جهت بارداری باید تا زمان تاخیر ۱۰ روزه ی قاعدگی صبر کنید . در صورت نبود بارداری ، به پزشک جهت دریافت دارو مراجعه کنید

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

سایر مقالات دسته ‌ بارداری, مقالات آموزشی :
بارداریمقالات آموزشی