پروتز سینه و شیردهی؛ آیا پروتز سینه مانع شیردهی می‌شود؟

تایید شده توسط هیئت علمی 30سیب

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشک، مشاوره بگیرید.

اگر جراحی پروتز سینه انجام داده اید، ممکن است از خود بپرسید که آیا این عمل بر توانایی شما در شیر دادن به نوزادتان تأثیر می‌گذارد یا خیر. خبر خوب این است که برای بیشتر زنان با پروتز سینه و شیردهی مشکلی پیش نمی‌آید؛ جراحی معمولا مجاری یا نواحی از سینه که در تولید شیر موثر هستند را درگیر نمی‌کند. بعید است که سیلیکون موجود در پروتزهای سینه امروزی، به داخل شیر نفوذ کند.

شیردهی با پروتز

خطر شیر دادن با پروتز بستگی به محل ایجاد برش در سینه و نوع عمل جراحی شما دارد. در یک جراحی معمولی بزرگ کردن سینه، بریدگی در چیزی که چین زیر پستان نامیده می‌شود، ایجاد می‌شود. در واقع چین زیر سینه شما است و ایمپلنت در پشت عضله سینه‌ای که در زیر بافت سینه وجود دارد، قرار می‌گیرد. کاشت پروتز سینه در واقع دور از سینه است، بنابراین همه مجاری که در ابتدا آنجا بودند دست نخورده باقی می‌مانند و همچنان به نوک پستان متصل هستند.

اگرچه این رایج‌ترین روش بزرگ کردن سینه است، اما مواقعی وجود دارد که برش در زیر بغل یا اطراف آرئول (ناحیه قهوه ای دور سینه) انجام می‌شود، آن هم به دلایل زیبایی و برای اینکه جای زخم کمتر دیده شود. آرئول ناحیه تیره اطراف نوک پستان شما است. یک برش در اطراف آرئول ممکن است بر حس نوک پستان تأثیر بگذارد و با سیگنال‌های مورد نیاز برای رفلکس بی‌حالی تداخل داشته باشد، که می‌تواند بر روی عرضه شیر تأثیر بگذارد. ممکن است برخی از مجاری نیز قطع شوند، اما تا زمانی که سعی نکنید به نوزاد شیر بدهید، از میزان کامل آن مطلع نخواهید شد.

جراحی که آرئول را دست نخورده نگه می‌دارد، کمتر باعث ایجاد مشکل می‌شود. اعصاب اطراف نوک پستان نقش مهمی در شیردهی دارند. احساس شیر خوردن نوزاد در سینه باعث افزایش سطح هورمون‌های پرولاکتین و اکسی توسین می‌شود. پرولاکتین تولید شیر مادر را تحریک می‌کند، در حالی که اکسی توسین باعث بی اشتهایی می‌شود. هنگامی که این اعصاب آسیب می‌بینند، احساس کاهش می‌یابد.

در برخی از جراحی‌ها، ایمپلنت سینه بر روی عضله سینه‌ای قرار می‌گیرد که در موارد نادر ممکن است با مجاری تداخل پیدا کند. اگر در مورد نوع جراحی که انجام داده اید مطمئن نیستید، توصیه می‌کنیم برای اطلاع از جزئیات بیشتر با جراح پلاستیک خود تماس بگیرید.

اندازه و شکل سینه‌ها چه تاثیری بر پروتز سینه و شیردهی دارند؟

نکته دیگری که باید در نظر بگیرید، دلیل کاشت پروتز سینه شما است. اگر شما سینه‌های تقریبا متقارن و منظمی داشتید و فقط می‌خواستید کمی از نظر ظاهری تقویت‌شان کنید، احتمالا در شیردهی با مشکل مواجه نخواهید شد.

اما اگر قبل از عمل ایمپلنت سینه، سینه‌های بسیار صاف یا لوله‌ای شکلی داشتید، ممکن است بدون در نظر گرفتن جراحی، در معرض خطر کمبود شیر قرار داشته باشید. چرا که برخی از سینه‌ها در دوران بلوغ به درستی رشد نمی‌کنند و بنابراین حاوی بافت غده‌ای کافی برای تولید شیر مادر نیستند.

علاوه بر این ممکن است نگران تأثیر شیردهی بر روی ایمپلنت خود باشید. تغییر شکل ظاهری و تغییر سایز سینه‌ها در دوره بارداری و پس از شیردهی امری طبیعی است. شیردهی روی ایمپلنت شما تأثیری نمی‌گذارد، اما اندازه و شکل سینه‌ها به طور کلی ممکن است متفاوت باشد.

پروتز سینه چه خطراتی را برای فرد به همراه دارد؟

ممکن است در مواقع نادر هنگام کاشت پروتز سینه به یکسری مشکلات بر بخورید، از جمله:

  • امکان نیاز به اعمال جراحی اضافی برای اصلاح یا برداشتن
  • انقباض کپسولی، زمانی اتفاق می‌افتد که بافت اسکار در اطراف ایمپلنت ایجاد می‌شود و باعث فشردن آن می‌شود
  • تغییر احساس در نوک پستان و سینه
  • درد سینه
  • پارگی ایمپلنت‌ها
پروتز سینه در دوران شیردهی

 آیا شیر دادن با ایمپلنت سینه بی‌خطر است؟

 هیچ گزارش بالینی اخیری مبنی بر مشکلات در نوزادان مادران با ایمپلنت سیلیکونی وجود نداشته است. هیچ روشی برای شناسایی دقیق سطوح سیلیکون(یکی از اجزای پروتز) در شیر مادر وجود ندارد. با این حال، مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۷ که سطوح سیلیکون را اندازه‌گیری کرد، سطوح بالاتری را در شیر مادر،در مادرانی که ایمپلنت‌های سیلیکونی داشتند در مقایسه با آن‌هایی که بدون کاشت سیلیکونی داشتند، پیدا نکرد. سیلیکون یکی از اجزای پروتز است.

همچنین هیچ شواهدی مبنی بر افزایش خطر نقص مادرزادی در نوزادانی که از مادران دارای پروتز سینه متولد شده اند، وجود ندارد. بنابراین جای نگرانی در این مورد نخواهید داشت.

نکاتی در مورد پروتز سینه و شیردهی

کارهایی وجود دارد که می‌توانید برای کمک به افزایش تولید شیر خود انجام دهید و به کودک کمک کنید تا تمام مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت کند. در اینجا چند نکته برای کمک‌رسانی به شما در شیردهی با پروتز وجود دارد:

۱. بهتر است به نوزادتان شیر خود را بدهید

تغذیه با شیر مادر ۸ تا ۱۰ بار در روز می‌تواند به ایجاد و حفظ تولید شیر کمک کند. احساس مکیدن سینه توسط نوزاد، بدن شما را تحریک می‌کند تا شیر تولید کند. هر چه تعداد دفعات شیردهی بیشتر باشد، بدن شما شیر بیشتری تولید می‌کند.

حتی اگر فقط بتوانید مقدار کمی شیر تولید کنید، همچنان آنتی بادی‌ها و تغذیه مورد نیاز کودک را در هر بار شیر خوردن تامین می‌کنید. شیر دادن از هر دو سینه نیز می‌تواند باعث افزایش میزان شیر شما شود.

تحریک اعصاب اطراف نوک سینه

۲. سینه‌های خود را به طور مرتب خالی کنید (از تاثیر دوشیدن روی شکل پروتز ها هم میشه اضافه کرد.)

خالی کردن سینه‌ها نقش مهمی در تولید شیر دارد. سعی کنید از پمپ سینه یا دوشیدن دستی آن بعد از شیردهی برای افزایش تولید شیر خود استفاده کنید. یک مطالعه در سال ۲۰۱۲ نشان داد که پمپاژ هر دو سینه به طور همزمان منجر به افزایش تولید شیر می‌شود. همچنین باعث افزایش کالری و چربی شیر مادر می‌شود. همچنین می‌توانید در مواقعی که نوزادتان به خوبی سیر نمی‌شود، شیرتان را داخل یک بطری پمپ کنید و بعدا از آن استفاده کنید.

۳. محصولات گیاهی را امتحان کنید

گفته می‌شود گیاهان خاصی وجود دارند که مصرف آنها به شما کمک می‌کند تا به طور طبیعی تولید شیر خود را افزایش دهید، مانند:

رازیانه

خار مریم

شنبلیله

برخی از افراد از کوکی‌های تقویتی(منظور از کوکی چیه؟) مختص پروتز سینه و شیردهی نیز استفاده می‌کنند. این قبیل کوکی‌ها را می‌توان به صورت آنلاین خریداری کرد یا در خانه تهیه کرد تا به افزایش تولید شیر شما کمک کند. این کوکی‌ها اغلب حاوی موادی مانند جوی کامل، بذر کتان و یا جوانه گندم هستند. البته تحقیقات موجود درباره اثربخشی کوکی‌های شیردهی بر افزایش تولید شیر مادر محدود است.

۴. مطمئن شوید که کودک شما به درستی در مجاورت سینه‌تان قرار می‌گیرد

یک جایگاه مناسب می‌تواند به کودک شما کمک کند تا بیشترین بهره را از شیر خوردن ببرد. کلید چفت کردن مناسب این است که مطمئن شوید کودک شما به اندازه کافی سینه شما را به دهان می‌برد. این کار با اطمینان از باز بودن دهان آنها در هنگام چفت شدن شروع می‌شود. نوک پستان شما باید به اندازه کافی در دهان کودک باشد تا لثه و زبان او ۲.۵ تا ۵ سانتی‌متر  از سینه شما را در بر بگیرد.

با اطمینان از قرار گرفتن نوزاد در موقعیت مناسب شروع کنید، سپس او را به سمت سینه خود هدایت کنید. نگه داشتن سینه درست در پشت هاله با انگشت شست و سبابه در وضعیت “C” باعث می‌شود کودک راحت‌تر به آن بچسبد.

همچنین ممکن است نیاز باشد که به یک مشاور شیردهی مراجعه کنید. آنها معمولا از طریق بیمارستان یا مطب پزشک شما در دسترس هستند. آنها می‌توانند حالت پروتز سینه و شیردهی به نوزادتان را مشاهده کنند و در مورد چفت شدن و موقعیت کودک شما بازخورد بدهند.

۵. مکمل همراه با فرمول

اگر مقدار کمی شیر تولید می‌کنید، با پزشک اطفال یا یک مشاور شیردهی در مورد مکمل شیردهی خود با شیر خشک صحبت کنید.

به دنبال علائمی باشید که نشان می‌دهد کودک شما شیر کافی دریافت می‌کند، مانند:

  • مکیدن آهسته و پیوسته همراه با حرکات عمیق فک نوزاد در حالی که روی سینه قرار گرفته است
  • تعداد ۶ عدد یا بیشتر پوشک خیس و ۳ یا بیشتر پوشک کثیف در روز
  • مدفوع‌هایی که از مکونیوم سیاه به مدفوع زرد و دانه‌ای تغییر می‌کنند

وزن کودک شما نشانگر یکی دیگر از شاخص‌های شیردهی کافی یا ناکافی است. بیشتر نوزادان در دو تا چهار روز اول زندگی‌شان قبل از شروع به افزایش وزن، ۷ تا ۱۰ درصد وزن خود را از دست می‌دهند. اگر نگران تولید شیر یا افزایش وزن کودک خود هستید، به پزشک اطفال بگویید.

ایمپلنت سیلیکونی

نتیجه‌گیری پروتز سینه و شیردهی

اکثر خانم‌ها می‌توانند با وجود ایمپلنت سینه به نوزاد خود شیر بدهند. در مورد نگرانی‌های خود راجع به شیر دادن با پروتز می‌توانید با پزشک یا مشاور شیردهی خود صحبت کنید. به یاد داشته باشید که کودک شما می‌تواند از هر مقدار شیری که بتوانید تولید کنید بهره‌مند شود و در صورت نیاز، مکمل با شیر خشک یک گزینه کمکی برای شما خواهد بود. پمپاژ کردن گاهی اوقات می‌تواند کمک کننده باشد، اما این یک انتخاب کاملا فردی است – زیرا پمپاژ کردن علاوه بر شیردهی می‌تواند خسته کننده هم باشد. حذف بیشتر شیر از پستان به بدن شما سیگنال می‌دهد که شیر تولید کند.

اطمینان حاصل کنید که به ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی خود گفته اید که جراحی کاشت پروتز سینه را انجام داده اید، تا آنها بتوانند افزایش وزن کودک شما را کنترل کنند و اطمینان حاصل کنند که تغذیه‌اش به خوبی تامین می‌شود.

۲ دیدگاه. Leave new

  • سلام دخترم ۳ماهو ۱۲روزشه تقریبا دوماه داخله مدفوعش خون هست ازامیش گرفتم دکتر گفت مشکلی نداره دوماه رژیم غذای گذاشته کلا لبنیات و حبوبات نخوردم شیره خودمو میخوره ولی بازم هیچ تغیری نکرده اصلا درد شکم یا کم اشتهایی یا بدخلقی نداره نداره داروهم فقت مولتی ویتامین خورده لتفا کمکم کنید نگرانشم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

سایر مقالات دسته ‌ مقالات آموزشی, نوزاد :
مقالات آموزشینوزاد