زمان مطالعه: 6 دقیقه
۲ دیدگاه

باید و نبایدهای همبستری در سه ماه اول بارداری

همبستری در سه ماه اول بارداری

تایید شده توسط هیئت علمی 30سیب

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشک، مشاوره بگیرید.

بسیاری از افراد ممکن است به دلایل مختلف همچون ترس از سقط جنین نسبت به همبستری در سه ماه اول بارداری نگرانی‌هایی داشته باشند. از سوی دیگر احتیاط بیش از حد و به تعویق انداختن رابطه جنسی تا پس از زایمان و پایان ریکاوری غیرمعمول و نشدنی به نظر می‌رسد؛ زیرا برقراری رابطه جنسی سالم یکی از شروط تداوم ارتباط بین شما و شریک عاطفی‌تان محسوب می‌شود؛ بنابراین با این مطلب از سی سیب همراه باشید تا با در نظر گرفتن باید و نبایدهای مقاربت در این دوران و رعایت نکات لازم، رابطه خوبی را با همسر خود تجربه کنید.‌

احتمال سقط جنین با همبستری در سه ماه اول بارداری

اگر احتمال سقط جنین در پی برقراری رابطه جنسی یکی از بزرگ‌ترین ترس‌های شماست، باید بدانید که در این زمینه تنها نیستید. بسیاری از مادران گمان می‌کنند که مقاربت در این مرحله از حاملگی ممکن است کودک را در معرض آسیب یا عفونت قرار دهد؛ اما خبر خوب این است که در حالت عادی و در صورتی که بارداری بی‌خطری را پشت سر می‌گذارید، برقراری رابطه جنسی در کل ۹ ماه بارداری کاملاً بی‌خطر است؛ اما در صورتی که پزشک یا مامای شما به دلایل مختلف نسبت به این امر هشدار داده باید نسبت به سایرین دقت عمل بیشتری از خود به خرج دهید و احتیاط کنید.

شاید یکی از دلایل نگرانی مادران نسبت به این موضوع به این نکته بازگردد که به طور کلی طی سه ماه اول بارداری نسبت به سایر ماه‌ها احتمال سقط جنین بیشتر است. اگر چه حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از بارداری‌ها به سقط جنین منتهی می‌شوند و معمولاً این اتفاق در هفته سیزدهم صورت می‌گیرد، نکته مهم این است که رابطه جنسی یکی از دلایل آن نیست و به ندرت اتفاق می‌افتد که فرد در اثر مقاربت در ماه‌های اول بارداری دچار سقط جنین شود.

اغلب سقط جنین‌ها در سه ماهه اول بارداری به دلیل ناهنجاری‌های کروموزومی صورت می‌گیرد و عواملی همچون عفونت‌ها و بیماری‌های مادر، مشکلات هورمونی، ناهنجاری‌های رحمی، مصرف داروهای خاص و سبک زندگی ناسالم مانند اعتیاد به سیگار و مواد مخدر و نیز بیماری‌های مربوط به دستگاه تولید مثل همچون آندومتریوز و سندروم تخمدان پلی کیستیک نقش بسیار مهمتری در سقط جنین دارند تا برقراری رابطه جنسی.

باید بدانید که در دوران حاملگی عضلات اطراف رحم شما به‌خوبی از جنین مراقبت می‌کنند و رابطه جنسی نمی‌تواند آسیبی به رحم مادر وارد کند. از سوی دیگر قرار گرفتن نوزاد در مایع آمنیوتیکی کیسه آب، او را هنگام برقراری رابطه جنسی کاملاً محافظت می‌کند.

همچنین پلاگین مخاطی قرار گرفته در دهانه رحم شما مانع از عبور میکروب‌هایی می‌شود که ممکن است حین برقراری رابطه جنسی از شریکتان به شما منتقل شود. همچنین خیالتان راحت باشد که آلت تناسلی مرد رحم شما را لمس نمی‌کند و نمی‌تواند به آن آسیب برساند؛ بنابراین قبل از هرگونه نگرانی بدانید که مکانیسم بدن مادر به گونه‌ای است که جنین را در وضعیت مناسبی نگه می‌دارد و در حالت عادی به آن فشاری وارد نمی‌شود.

احتمال سقط جنین با همبستری در سه ماه اول بارداری

همبستری در ماه اول بارداری

اگر طی اوایل حاملگی رابطه جنسی برقرار کردید و شاهد خونریزی بودید، فراموش نکنید که حدود ۱۵ تا ۲۵ درصد از زنان باردار طی سه ماه اول بارداری به دلایل مختلف خونریزی را تجربه می‌کنند و علائمی همچون لکه‌بینی نیز می‌تواند بسیار شایع باشد اما اگر در این دوران شاهد خونریزی‌های شدید هستید، ممکن است دلیل آن بارداری خارج از رحمی و ناهنجاری‌های مربوط به جفت باشد. بنابراین با مشاهده خون‌ریزی و درد شدید پس از رابطه در ماه اول حاملگی حتماً به پزشک مراجعه کنید.

نکاتی مهم در خصوص همبستری در سه ماه اول بارداری

بیش از نفس برقراری رابطه جنسی، این ایمنی ارتباط‌ جنسی است که اهمیت دارد؛ بنابراین در وهله اول بهداشت جنسی را کاملاً رعایت کنید. فراموش نکنید که در این دوران دهانه رحم شما تغییراتی اساسی را پشت سر می‌گذارد و هورمون‌های حاملگی ممکن است باعث خشکی بیش از حد واژن و یا ضعیف شدن رگ‌های خونی و در نتیجه پارگی آن‌ها بشوند؛ بنابراین اگر هنگام برقراری رابطه جنسی در ماه‌های اول بارداری شاهد خونریزی خفیف یا لکه بینی‌ به رنگ‌های صورتی، قرمز روشن یا قهوه‌ای بودید؛ بدانید که این امر کاملاً طبیعی است و طی یک یا دو روز برطرف می‌گردد.

اگر پس از مقاربت، خونریزی به مرور افزایش یافت یا لکه بینی بیش از یک یا دو روز طول کشید و به رنگ قرمز تیره در آمد و به خونریزی سنگین تبدیل شد، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. پس از رابطه در ماه اول بارداری اگر احساس انقباض، تب و درد در زیر شکم خود داشتید، بهتر است که هر چه سریع‌تر با پزشک خود تماس بگیرید.

در صورتی که در سه ماهه اول بارداری رابطه جنسی دردناکی را تجربه می‌کنید، فراموش نکنید که معمولاً به دلیل تغییرات ایجاد شده در بدن، دردناک بودن رابطه جنسی نیز معمول است؛ اما اگر سابقه عفونت داشته‌اید، ممکن است واژن شما به دلیل تغییرات هورمونی خشک‌تر از قبل شده باشد‌ و حتی در مثانه خود احساس فشار کنید.

همچنین ممکن است هنگام همبستری در سه ماهه اول بارداری در ناحیه سینه‌های خود درد بسیاری را تجربه کنید که این امر نیز کاملاً طبیعی است. در هر صورت اگر رابطه جنسی در این دوران برای شما بسیار دردناک است و سلامت روان شما را به خطر انداخته و به لحاظ جسمی و روحی به شما فشار می‌آورد، بهتر است آن را تا زمان پیدا کردن آمادگی کافی به تعویق بیندازید.

فراموش نکنید که ارگاسم در زنان باردار با انقباضات خفیف رحم همراه است و ممکن است حتی چند ساعت پس از رابطه جنسی این انقباضات و گرفتگی‌ها را همچنان تجربه کنید. اگر پس از چند ساعت این گرفتگی‌ها برطرف نشدند، بهتر است استراحت کنید و یا در صورت تداوم آن با پزشک خود تماس بگیرید.

همچنین از پوزیشن‌هایی استفاده کنید که کمترین فشار را به بدن شما می‌آورد. ماجراجویی‌ها و هیجانات جنسی غیرمعمول را به پس از زایمان فرزندتان موکول کنید. به عنوان مثال قرار گرفتن زن به پهلو یا در بالای شریک جنسی وضعیت مناسبی برای برقراری رابطه جنسی طی این دوره محسوب می‌شود. بهتر است از کاندوم‌های روغن‌کاری شده و ژل‌های روان‌کننده محلول در آب استفاده کنید. هرگز از روغن بچه و موادی مانند وازلین استفاده نکنید.

نکاتی در خصوص همبستری در سه ماه اول بارداری

دلایل اجتناب از رابطه جنسی در سه ماهه اول بارداری

اگر بارداری پرخطری را طی می‌کنید، معمولاً پزشک به شما توصیه می‌کند (به دلیل انقباضات ناشی از برقراری رابطه جنسی طی ماه‌های اول بارداری) از مقاربت اجتناب کنید. چرا که ممکن است تداوم این انقباضات و گرفتگی‌ها منجر به عوارض دیگر شود.

اگر قبلاً سابقه سقط جنین داشته‌اید، (به‌ویژه اگر سقط‌های مکرر را تجربه کرده‌اید)؛ بهتر است برقراری رابطه جنسی را به ماه چهارم به بعد موکول کنید. همچنین اگر دوقلو یا چند قلو باردار هستید، ممکن است به دلایلی همچون افتادگی رحم پزشک به شما توصیه کند که از رابطه جنسی پرهیز کنید.

در شرایطی که دچار ضعف در دهانه رحم هستید و در معرض خطر زایمان زودرس قرار دارید، فراموش نکنید که زایمان زودرس بین هفته‌های ۲۰ و ۳۷ بارداری اتفاق می‌افتد و این امر در سه ماه اول بارداری رخ نمی‌دهد؛ بنابراین نگران زایمان زودرس نباشید؛ اما به هر رو برای کاهش عارضه‌های احتمالی مرتبط با زایمان زودرس بد نیست رابطه جنسی‌ای ملایم و محدود در این دوران داشته باشید.

در شرایطی که با مشکلات جفت مواجه هستید (مثلاً زمانی که جفت مستقیماً روی دهانه رحم قرار گرفته است) ممکن است پزشک از شما بخواهد (به دلیل احتمال خونریزی) که مدتی رابطه جنسی نداشته باشید. فراموش نکنید علائمی همچون خونریزی خفیف، درد و گرفتگی و لکه‌بینی پس از رابطه جنسی در دوران بارداری کاملاً طبیعی است و معمولاً یک تا دو روز پس از مقاربت این موارد برطرف می‌شود. بهتر است در خصوص اینکه چه فعالیت‌های جنسی طی این دوران مجاز است، از پزشک خود اطلاعات لازم را کسب کنید.

دلایل اجتناب از رابطه جنسی در سه ماهه اول بارداری

مزایای برقراری رابطه جنسی در دوران بارداری سه ماه اول

با توجه به افزایش خون در ناحیه لگن، تناسلی و… برقراری رابطه جنسی در این دوران می‌تواند بسیار بهترباشد و همین امر باعث شود تا شما در این دوران رابطه جنسی خیلی بهتری را تجربه کنید. حتی ممکن است نسبت به قبل از حاملگی ارگاسم خیلی بهتری را تجربه کنید؛ بنابراین رابطه جنسی لذت بخش را می‌توان یکی از مزایای قابل توجه برای مادران باردار برشمرد.

برقراری رابطه جنسی با سوزاندن کالری به شما کمک می‌کند که در این دوران پر انرژی باقی بمانید. همچنین رابطه جنسی در این زمان می‌تواند باعث افزایش کیفیت خواب شما و شریک زندگی‌تان شود و در نتیجه استرس کمتری را تجربه کنید. به دلیل ترشح هورمون‌های اکسی‌توسین که هنگام ارگاسم آزاد می‌شود، بعد از مقاربت جنسی ممکن است احساس آرامش بیشتری داشته باشید و ریلکس کنید.

کلام آخر

احساس استرس نسبت به هر چیزی که ممکن است سلامت جنین شما را به خطر بیندازد، کاملاً طبیعی به نظر می‌رسد. با این حال فراموش نکنید که نوزاد شما در شکمتان در وضعیت بسیار امنی قرار دارد و سلامت او با هر کاری به خطر نمی‌افتد. همبستری در سه ماهه اول بارداری نیز از این امر مستثنا نبوده و با رعایت نکات لازم می‌توانید بدون کم‌ترین استرسی این دوران را پشت سر بگذارید. نظر شما در این باره چیست؟ لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه با ما در میان بگذارید.

۲ دیدگاه. Leave new

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

سایر مقالات دسته ‌ بارداری, مقالات آموزشی :
بارداریمقالات آموزشی