روشهای نوین درمان ناباروری طی نیم قرن گذشته انقلاب عظیمی را در بالا بردن میزان موفقیت باروریها ایجاد کردهاند. این امر با درمان مشکلاتی که بسیاری از زنان از گذشته با آن دست و پنجه نرم میکردند، همراه بوده است. بارداری با IUI یکی از همین روشهای درمان ناباروری است که علیرغم اثربخش بودن آن، یکی از کمتهاجمیترین روشهای باروری نیز محسوب میشود.
اگر در مواجهه با پزشک متخصص به شما استفاده از روش IUI توصیه شده است یا به دنبال کسب اطلاع از چیستی، ویژگیها و مراحل آن هستید، با این مطلب از سی سیب همراه باشید. در این مقاله ضمن آشنایی با این روش، در خصوص مراحل انجام آن و مراقبتهای قبل و بعد از آن نیز اطلاعات مفیدی را کسب خواهید کرد و با مقایسه با سایر روشهای ناباروری میتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
معرفی بارداری با روش IUI
لقاح داخل رحمی یا به اختصار IUI یک درمان باروری است که در آن اسپرم مستقیماً در رحم زن قرار میگیرد. در طول لقاح طبیعی، اسپرم باید از واژن و از طریق دهانه رحم به داخل رحم و تا لولهها فالوپ حرکت کند. در روش IUI، اسپرمها شسته و تغلیظ میشوند. سپس مستقیماً در رحم قرار میگیرند تا در مجاورت تخمک فرار بگیرند و منجر به افزایش شانس باروری شوند. اکثر زنان در این روش چیزی را احساس نمیکنند و کل فرآیند انجام آن فقط چند دقیقه طول میکشد.

IUI به چه کسانی توصیه میشود؟
توانایی یک زوج برای باردار شدن به عوامل مختلفی بستگی دارد. در مواقعی که شریک مرد با تعداد اسپرم کم یا کاهش تحرک اسپرم مواجه است، استفاده از روش IUI توصیه میشود. همچنین این شیوه میتواند به کسانی که از ناباروری غیرقابل توضیح، رنج میبرند نیز کمک کند. این شیوه اغلب در زوجهایی استفاده میشود که دارای مشکلات زیر هستند:
ناباروری بدون دلیل
در اغلب اوقات IUI به عنوان اولین درمان برای کسانی که علت ناباروری آنها مشخص نشده است، توصیه میشود. این روش معمولاً با مصرف داروهای تحریککننده تخمکگذاری همراه است.
ناباروری مرتبط با اندومتریوز
در افرادی که سابقه آندومتریوز دارند، برای به حاصل شدن تخمک با کیفیت خوب، استفاده از IUI اغلب اولین رویکرد درمانی است. در این روش از داروهای درمانی جانبی نیز استفاده میشود.
ناباروری خفیف با عامل مردانه
تجزیه و تحلیل مایع منی یکی از اولین گامها در ارزیابی پزشکی ناباروری است. ممکن است غلظت اسپرم کمتر از حد متوسط باشد. حرکت آنها ضعیف باشد یا ناهنجاریهایی در اندازه و شکل اسپرم وجود داشته باشد. بارداری با IUI میتواند بر بعضی از این مشکلات غلبه کند؛ زیرا آمادهسازی اسپرم با استفاده این روش، به جداسازی اسپرمهای با کیفیت بالا از اسپرمهای با کیفیت پایین کمک میکند.
مشکلات مخاط دهانه رحم یا سایر مشکلات دهانه رحم
واژن و رحم به واسطه دهانه رحم به یکدیگر متصل میشوند و در واقع این نقطه از بدن مدخل اسپرم به داخل رحم محسوب میشود. مخاط تولید شده توسط دهانه رحم به اسپرم کمک میکند تا حرکت کند. مخاط غلیظ میتواند حرکت را برای اسپرم سخت کند. با IUI اسپرم مستقیماً درون رحم قرار داده میشود و از این طریق شانس باروری افزایش مییابد.
احتیاج به اهدای اسپرم
بارداری با IUI ممکن است زمانی استفاده شود که افراد از اسپرم شخصی دیگر استفاده میکنند. در این صورت اولین شیوه بارداری استفاده از روش IUI است.
مشکل در انزال یا اختلال نعوظ
همچنین روش درمان ناباروری به شیوه IUI را میتوان زمانی استفاده کرد که یکی از زوجین نتواند نعوظ داشته باشد یا قادر به انزال نباشد.
ناباروری به دلیل مشکل در تخمکگذاری
زنانی که ناباروری ناشی از مشکلات تخمکگذاری، از جمله عدم تخمکگذاری یا کاهش تعداد تخمک دارند، نیز میتوانند از روش بارداری با IUI استفاده کنند.
ناباروری به دلیل آلرژی به اسپرم
آلرژی به اسپرم به ندرت اتفاق میافتد. در این حالت آلرژی زن به پروتئینهای اسپرم میتواند باعث ناباروری شود؛ زیرا انزال به داخل واژن باعث قرمزی، سوزش و تورم در محل تماس مایع منی با پوست میشود. از آنجا که در روش بارداری با IUI بسیاری از پروتئینهای موجود در مایع منی قبل از قرار دادن اسپرم برداشته میشوند، این روش تا حد زیادی به افرادی که به اسپرم آلرژی دارند کمک میکند.
استفاده از ذخیره اسپرم
همچنین این روش برای کسانی که قبل از انجام وازکتومی، جراحی بیضه، پرتودرمانی یا شیمیدرمانی برای سرطان، اسپرمهای خود را برای استفاده در آینده جمعآوری و منجمد کردهاند، استفاده میشود.

میزان و عوامل موفقیت بارداری با IUI
موفقیت بارداری با IUI با توجه به علت اصلی ناباروری متفاوت است. IUI در افراد مبتلا به ناباروری غیرقابل توضیح و افرادی که مشکلات مخاط دهانه رحم یا مشکلات انزال دارند، بهترین کارکرد را دارد؛ اما زمانی که مشکلات خاصی مانند اختلالات لوله فالوپ، اندومتریوز یا اختلال شدید اسپرم وجود دارد، استفاده از این آن چنان توصیه نمیشود.
مراحل انجام IUI چیست؟
یکی از مهمترین دغدغههای افراد این است که روش IUI چگونه انجام میگیرد و افراد برای موفقیت این شیوه از درمان ناباروری چه مراحلی را پشت سر میگذارند. روش بارداری با IUI نسبتا ساده است و در مدت زمان اندکی انجام میشود. به طور کلی یک چرخه معمولی بارداری با IUI از ابتدای پریود شروع میشود و با انجام آزمایش خون بارداری، حدود دو هفته پس از قرار دادن اسپرم تغلیظ و شسته شده به رحم، پایان مییابد.
- در روز دوم یا سوم پریود آزمایش خون گرفته میشود که مطمئن شوید باردار نیستید. پزشک در این مرحله ممکن است از سونوگرافی واژینال برای بررسی پوشش داخلی رحم و تخمکها در تخمدانها استفاده کند.
- در طول هفتههای قبل از تخمکگذاری، پزشک سونوگرافیهای اضافی انجام میدهد تا مطمئن شود که پوشش رحم شما ضخیم شده است و تخمکها در حال رشد هستند.
- زمانی که در سونوگرافی مشاهده شود حداقل یک تخمک بالغ به اندازه بیش از ۲۰ میلیمتر رسیده است، یعنی تخمکگذاری به زودی اتفاق میافتد. قبل از بارداری با IUI، ممکن است از داروهای محرک تخمکگذاری استفاده شود که در این صورت نظارت دقیق برای تعیین زمان بالغ شدن تخمکها ضروری است. معمولاً حدود ۲۴ تا ۳۶ ساعت پس از افزایش هورمون LH (که نشان میدهد تخمکگذاری به زودی اتفاق میافتد)، عمل IUI انجام میشود.
- اگر از اسپرم همسر خود استفاده میکنید، او در روز انجام عمل IUI برای ارائه نمونه به کلینیک باید بیاید و کلینیک باروری اسپرم گرفته شده از وی را برای لقاح آماده کند. این فرآیند شامل شستن اسپرم برای حذف مواد ناخواسته مانند اسپرم غیر متحرک، گلبولهای سفید خون و مواد شیمیایی هورمونمانند است که میتوانند در صورت رسوب در رحم باعث گرفتگی دردناک شوند است.
- در طول IUI، پزشک یک اسپکولوم (وسیله پزشکی مخصوص) را به واژن شما وارد میکند و یک کاتتر نازک و انعطافپذیر را در دهانه رحم شما میگذارد تا اسپرم را در رحم شما قرار دهد. از آن جایی که دهانه رحم در طول تخمکگذاری کمی باز میشود، برخی افراد حتی ورود کاتتر به دهانه رحم خود را احساس نمیکنند. گاهی اوقات ممکن است فشار، گرفتگی یا احساس خراش روی دهانه رحم را احساس کنید، اما معمولاً این کار دردناک نیست.
- کل این فرآیند معمولاً حدود ۵ دقیقه طول میکشد. پزشک احتمالاً به شما توصیه میکند که حدود ۱۰ دقیقه بعد از عمل دراز بکشید تا از احساس سرگیجه جلوگیری شود.
- در ۲۴ ساعت پس از IUI، برخی از افراد احساس گرفتگی خفیف یا لکه بینی خفیف دارند که هر دو کاملا طبیعی هستند.
- حدود یک هفته بعد، سطح پروژسترون شما را با آزمایش خون بررسی میکنند تا مشخص شود که آیا واقعاً در زمان انجام عمل، تخمکگذاری کردهاید یا خیر؛ زیرا اگر هنگام عمل تخمکگذاری انجام نشده باشد احتمال موفقیت این روش بسیار کمتر میشود.
- حدود دو هفته بعد از IUI، با آزمایش بررسی میشود که باردار هستید یا خیر.

مراقبتهای قبل از IUI برای شریک مرد
- شریک مرد بهتر است قبل از انجام IUI دمای بدن خود را در حد نرمال نگه دارد؛ بنابراین معمولاً توصیه میشود که یک هفته قبل از IUI از سونا و جکوزی استفاده نکنید.
- همچنین بهتر است از فعالیتهای شدید خودداری کنید، اما در عین حال لازم است برای افزایش تعداد اسپرم به طور منظم ورزش کنید.
- سه روز قبل از IUI از مصرف نوشیدنیهای الکلی خودداری کنید.
- همچنین به هیچ عنوان سیگار نکشید.
- از آمیزش جنسی یا انزال به مدت سه روز قبل از IUI خودداری کنید.
- نمونه اسپرم خود را ۱۵ ساعت قبل از IUI به آزمایشگاه کلینیکی که برای عمل IUI خود انتخاب کردهاید، تحویل دهید.
- هنگام تهیه اسپرم از روان کننده، لوسیون و بزاق استفاده نکنید.
مراقبتهای قبل از بارداری با IUI برای زنان
- قبل از انجام عمل IUI باید وضعیت رحم و تخمدان با استفاده از سونوگرافی واژینال بررسی شود.
- انجام آزمایشات HIV و آنتی بادیها، هپاتیت B و C، سرخجه و غیره الزامی است.
- غدد پستانی باید با سونوگرافی مورد بررسی قرار گیرند.
- چرخه تخمکگذاری خود را به طور منظم بررسی کنید.
- بنا بر تجویز پزشک از داروهای تحریک تخمکگذاری و همچنین سایر داروهای هورمونی استفاده کنید.
- اضطراب و استرس خود را کاهش دهید.
- سیگار و نوشیدن الکل را ترک کنید.
- مکملها توصیه شده و اسید فولیک را مصرف کنید.
- رژیم غذایی سالم و مناسب داشته باشید.
علائم بارداری با IUI
پس از انجام عمل IUI بیشتر افراد ممکن است نگران نتیجه عمل و اطلاع از فرآیند آن باشد. حدود ۶ تا ۱۲ روز پس از IUI، جنین به رحم میچسبد و علائم لانهگزینی مشاهده میشوند. علائمی از جمله:
- تاخیر در قاعدگی
- لکه بینی یا خونریزی
- نفخ و یبوست
- گرفتگی زیر شکم
- حساسیت سینه
- خستگی مفرط
- حالت تهوع به خصوص در صبح
لازم به ذکر است که ممکن است هر یک از این علائم اولیه کاذب باشد و در واقع، نتیجه تزریق پروژسترون باشند؛ بنابراین قبل از انجام تست بارداری باید دو هفته صبر کرد.
تشخیص بارداری با IUI
در بارداری با IUI شانس بارداری در یک زوج کاملاً طبیعی، بارور و سالم حدود ۲۰ درصد در هر چرخه ماهانه است. اسپرمها میتوانند حدود ۳ روز در دستگاه تناسلی زن زنده بمانند و تخمک را در این مدت بارور کنند؛ اما تخمک تنها ۱۲ تا ۲۴ ساعت پس از آزاد شدن میتواند بارور شود؛ بنابراین، زمانبندی مناسب در بارداری با IUI میتواند به شدت بر شانس بارداری تأثیر بگذارد.
پس از دو هفته، مادر باید برای تایید بارداری آزمایش خون یا ادرار انجام دهد. قبل از انجام تست بارداری باید حداقل ۱۴ روز صبر کنید؛ زیرا اگر زودتر آن را انجام دهید، نتیجه یکی از موارد زیر خواهد بود:
منفی کاذب
ممکن است قبل از دو هفته نتیجه آزمایش منفی باشد، اما در واقع شما باردار باشید. در این حالت به دلیل پایین بودن سطح هورمون بارداری در خون و ادرار، آزمایش بارداری، منفی کاذب است.
مثبت کاذب
نتیجه مثبت کاذب زمانی است که باردار نیستید اما به دلیل تزریق HCG، تست بارداری شما مثبت گزارش شده است.
بنابراین برای جلوگیری از وقوع هر دو این حالتها بهتر است دو هفته از انجام آزمایش بارداری دست نگهدارید.
مراقبتهای بعد از بارداری با IUI
اگرچه همان گونه که گفته شد درمان ناباروری به شیوه IUI یک روش موثر در درمان ناباروری است؛ اما در نظر داشته باشید که مراقبتهای بعد از آن نقش مهمی در افزایش شانس بارداری دارند. عوامل مختلفی در موفقیت این شیوه وجود دارند که شانس بارداری را افزایش میدهد. در ادامه شرح داده خواهد شد.
استراحت مناسب
پس از انجام IUI، بهتر است ۲۰ تا ۳۰ دقیقه دراز بکشید؛ زیرا ممکن است بلافاصله بعد از عمل دچار گرفتگی و درد خفیف در ناحیه شکم خود شوید. از آنجایی که IUI یک عمل سرپایی است، در همان روز از کلینیک مرخص میشوید و میتوانید در منزل استراحت کنید.

مصرف پروژسترون
ممکن است پزشک به شما توصیه کند که مکمل پروژسترون مصرف کنید. این دارو دمای بدن شما را افزایش میدهد، همچنین شما را خوابآلود میکند و ممکن است حالت تهوع ایجاد کند. همچنین ممکن است به ضعف عضلات بیانجامد. پس لازم است بعد از انجام IUI همواره یک مراقب در کنار خود داشته باشید تا در صورت وقوع هریک از این علائم به شما کمک کنند.
مراقبتهای روز ششم تا دوازدهم بعد از عمل
۱۲ روز طول میکشد تا جنین به دیواره رحم بچسبد. در این دوره باید موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- تا زمانی که پزشک به شما اجازه دهد از داشتن رابطه جنسی خودداری کنید.
- آزمایشات و سونوگرافیها لازم را انجام دهید.
- از بلند کردن، کشیدن و هل دادن اجسام سنگینتر از یک و نیم کیلو خودداری کنید.
- خم نشوید.
- از مصرف داروهای بدون نسخه خودداری کنید.
- در صورت لزوم، مکمل، ویتامین و همچنین اسید فولیک مصرف کنید.
- از سیگار کشیدن و نوشیدن مشروبات الکلی، خودداری کنید.
- ورزش سنگین نکنید. البته میتوانید ورزشها سبک را در خانه انجام دهید یا پیادهروی کنید.
- آرام بمانید و مثبت فکر کنید.
- رژیم غذایی متعادلی داشته باشید و سبزیجات بیشتری مصرف کنید. غذاهای تند و غذاهایی که دستگاه گوارش شما را تحریک میکنند میل نکنید.
غذاهای مفید در بارداری با IUI
همان گونه که اشاره شد داشتن یک رژیم غذایی متعادل و سالم میتواند به موفقیت IUI کمک زیادی کند. مصرف میوه (تازه یا خشک)، سبزیجات، غلات کامل، آجیل، جو دوسر، پروتئین، چربیها سالم و برنج قهوهای بعد از IUI توصیه میشود. علاوه بر این، شما باید حداقل سه لیتر آب در روز بنوشید.
غذاهایی که بعد از IUI باید از آنها اجتناب کنید
از مصرف غذاهای تند و سخت هضم، غذاهای فرآوری شده، نوشیدنیهای شیرین، نوشیدنیها الکلی و ماهی زیاد (به دلیل داشتن جیوه) بعد از IUI پرهیز کنید. همچنین برخی از پزشکان معتقدند که میوههایی مانند پاپایا و آناناس میتوانند به عنوان رقیقکننده خون عمل کنند و منجر به سقط جنین شوند؛ بنابراین، قبل از مصرف هر یک از این مواد غذایی، با پزشک خود مشورت کنید.
ورزش مناسب
اگرچه تأکید شد که از ورزشهای سنگین پس از انجام IUI بپرهیزید؛ اما نیازی نیست ۲۴ ساعته در رختخواب بمانید. اکثر متخصصان پیشنهاد میکنند که مادر باید حداقل یک ساعت در روز ورزش متوسط انجام دهد. پس از بارداری با IUI انجام فعالیتهای بدنی مانند پیادهروی، یوگا و ایروبیک سبک توصیه میشود؛ اما از انجام فعالیتهایی شنای حرفهای و کوهنوردی و… خودداری کنید.
خواب مناسب
برای داشتن ذهن و بدن سالم، حداقل به ۸ ساعت خواب در روز نیاز دارید. همچنین، بعد از انجام IUI مواظب باشید که به پشت دراز نکشید.
پرهیز از استرس
مطالعات اخیر نشان داده است، استرس شانس بارداری بعد از IUI را کاهش میدهد و از لانه گزینی جنین جلوگیری میکند. از آنجایی که استرس باعث عدم تعادل هورمونها و اختلال در گردش خون میشود؛ بنابراین، مهم است که استرس خود را با انجام مدیتیشن، یوگا و تمرینات تنفسی کاهش دهید.
داشتن سبک زندگی سالم
سبک زندگی سالم میتواند شانس بارداری موفق بعد از IUI را افزایش دهد. باید تا حد امکان از تشعشعات مضر و مواد شیمیایی دوری کنید زیرا آنها میتوانند به راحتی تخمکها و اسپرمها را از بین ببرند یا بر سیستم ایمنی کودک شما تأثیر بگذارند.
مصرف پروژسترون و مسکنها بعد از IUI
مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک بسیار مهماند. اگر بعد از IUI درد یا گرفتگی خفیف دارید، میتوانید از مسکنهای ایمن بارداری مانند ایبوپروفن، ناپروکسن، پاراستامول و دیکلوفناک استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که مصرف یا قطع هر دارویی بعد از IUI باید پس از مشورت با پزشک انجام شود.
عوامل موثر بر میزان موفقیت IUI
موفقیت درمان ناباروری با IUI به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه شرح داده میشود:
تعداد اسپرمهای متحرک
تعداد اسپرمهای متحرک در بارداری با IUI بسیار با اهمیت است؛ به طور کل ۵ میلیون اسپرم متحرک برای IUI کافی است.

سن زوجین
هر چه سن کمتر باشد، کیفیت تخمک و اسپرم بالاتر است؛ بنابراین هر میزان که سن مراجعین افزایش یابد، میزان شکست بارداری با IUI نیز افزایش مییابد.
سلامت اسپرم
در کنار تعداد اسپرم، سلامت آنها نیز بسیار با اهمیت است. اگر اسپرم مورفولوژی غیرطبیعی داشته باشد، نمیتواند به تخمک برسد. در نتیجه، IUI برای مردانی که مشکلات شدید اسپرم دارند مناسب نیست.
دانش و تجربه پزشک
پیش از تصمیمگیری نسبت به تجربه و دانش پزشک خود اطمینان حاصل کنید. تجویزهای درست، به موقع و تشخیص زمان درست تخمکگذاری موارد مهمی هستند که به دانش پزشک شما مربوط میشود.
امکانات کلینیک باروری
یکی از مواردی که در خصوص موفقیت بارداری با IUI بهتر است در نظر بگیرید، امکانات مرکز یا کلینیک باروری است که به آن مراجعه میکنید. اگرچه همانگونه که گفته شد IUI یک عمل سرپایی است؛ اما قبل از انجام این عمل در خصوص امکانات و بهروز بودن مرکزی که به آن مراجعه میکنید اطمینان حاصل کنید.
تعداد تخمکها
داشتن یک یا دو تخمک بالغ برای افراد زیر ۳۸ سال کافی است.
اندازه مناسب تخمکها
علاوه بر کیفیت اسپرم، کیفیت تخمکها نیز بسیار مهم است. اندازه متوسط تخمکهای بالغ باید ۲۰ میلیمتر باشد.
عدم وجود اختلالات تخمکگذاری
در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک، تخمدانها تخمک کمتری نسبت به معمول تولید میکنند. یکی از مواردی که شانس بارداری با IUI را افزایش میدهد تخمکگذاری بدون اختلال است.
عدم وجود اختلالات لوله فالوپ
بیمارانی که حتی یک لوله فالوپ باز دارند شانس بیشتری برای بارداری با IUI دارند.
نوع و میزان داروهای مصرفی
مصرف داروهای تحریککننده تخمکگذاری و همچنین داروهای هورمونی تاثیر زیادی در موفقیت IUI دارد.
هرچند وقت یکبار میتوان IUI را تکرار کرد؟
ممکن است که عمل IUI شما در بار اول با موفقیت همراه نباشد. در این شرایط بسیاری از افراد ممکن است مجدد این روش را برای درمان ناباروری خود اتخاذ کنند. تقریباً سه ماه پس از هر IUI ناموفق، میتوانید چرخه IUI را تکرار کنید تا شانس بارداری موفق را افزایش دهید. بر اساس بررسیها، ۸۸ درصد از بارداریها موفق IUI در سیکل سوم و ۹۵ درصد بارداریها در سیکل چهارم اتفاق افتاده است.
اکثر پزشکان باروری توصیه میکنند که زوجهای زیر ۴۰ سال، سه بار IUI را تکرار کنند تا بارداری موفقی داشته باشند. با این حال، به افراد بالای ۴۰ سال توصیه میشود در صورتی که بارداری بعد از اولین دوره IUI رخ نداد، از سایر روشهای باروری مانند IVF استفاده کنند.
مقایسه هزینه بارداری با IUI با سایر روشهای درمان ناباروری
از آنجا که درمان ناباروری به طور کلی با فاکتورهای مختلفی همچون ریسکهای موجود، ویژگیهای هر فرد، داروهای مورد نیاز و امکانات مرکز درمانی در ارتباط است؛ نمیتوان میزان دقیق هزینههای آن را مشخص کرد؛ اما به طور کلی از آنجایی که IUI یک روش کم تهاجمی است، هزینه کمتری نسبت به سایر گزینههای درمان باروری دارد.

تفاوت بارداری با IUI نسبت به IVF
اگرچه هر دو روش IUI و IVF نوعی لقاح مصنوعی هستند، اما IUI مانند IVF لقاح آزمایشگاهی نیست. روش IVF شامل درآوردن تخمک از تخمدان، لقاح آنها با اسپرم در ظرف و پیوند جنین حاصل شده به داخل رحم با کاتتر است. IVF همچنین میتواند با اهدای تخمکهای و یا اسپرم همراه باشد؛ اما در بارداری با IUI اسپرمها مستقیما داخل رحم قرار داده میشود.
اکثر مردم IUI را قبل از IVF امتحان میکنند؛ زیرا مقرون به صرفهتر و کمتر تهاجمی است. در برخی موارد، ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی شما شامل پزشک متخصص یا ماما تصمیم میگیرند که ممکن است به دلیل برخی مشکلات IUI برایتان کارساز نباشد. در این صورت معمولاً استفاده از روش IVF توصیه میشود. این امر میتواند به دلیل سن مراجعان یا مرتبط با دلیل اصلی ناباروری باشد. در شرایطی که دلیل ناباروری بر اثر وجود یک اختلال جدی است، معمولاً استفاده از IVF گزینه بهتری خواهد بود.
سخن آخر
همانگونه که در این مقاله توضیح دادیم، IUI یک روش درمان ناباروری است که میتواند به زوجهای بسیاری که نمیتوانند به روش معمول بچهدار شوند کمک کند. در مطلبی که از پیش رو گذراندید نکات بسیار مهمی از جمله مراحل بارداری با IUI، اینکه برای چه کسانی مناسب است؟ و مراقبتهای قبل و بعد از IUI مورد بررسی قرار گرفت. به طور کلی در نظر داشته باشید که هیچ یک درمانهای ناباروری به خودی خود بهتر از دیگری نیست و کاملا به شرایط افراد بستگی دارد؛ بنابراین در انتخاب این شیوه بارداری نیز باید همه فاکتورها و عوامل زمینهای را در نظر داشته باشید. آیا در اطرافیان شما کسی از این روش برای درمان ناباروری استفاده کرده است؟ به طور کلی برآورد شما از استفاده از این روش چیست؟ ما را از نظرات خود مطلع سازید.