تنبلی تخمدان و بارداری سریع
اصولاً زنانی که تنبلی تخمدان دارند و میخواهند بچهدار شوند، نگران مشکلات مربوط به باروری هستند. همیشه این سؤال برایشان وجود دارد که آیا باردار میشوند؟ این بارداری چه زمانی رخ میدهد؟ آیا میتوانند زودتر باردار شوند تا خیالشان راحت شود؟ متغیرهای متعددی در مورد باروری نقش دارند. سن، سلامت عمومی فرد، قدرت باروری همسر و… نیز بر باروری تأثیر دارند؛ اما میتوان گفت که زنانی که تنبلی تخمدان دارند اغلب باردار میشوند. حال ممکن است جز افرادی باشید که بخواهند هر چه زودتر باردار شوند. در این مقاله به بررسی تنبلی تخمدان و بارداری سریع میپردازیم و راهکارهای دستیابی سریعتر به این هدف را مطرح میکنیم. با ادامه این مطلب ما را همراهی کنید.
چگونه با وجود تنبلی تخمدان زودتر باردار شوید؟

پیش از هر چیزی باید شیوه زندگی سالم را پیشه کنید. داشتن یک سبک زندگی سالم میتواند روی باروری شما تأثیر مستقیم بگذارد. این موارد عبارتاند از:
- حفظ وزن سالم
- سیگار نکشیدن
- عدم مصرف الکل
- انجام فعالیت بدنی منظم
- داشتن ساعات خواب و استراحت کافی
نتایج مطالعات نشان میدهد که در صورت داشتن یک سبک زندگی سالم میتوان با وجود تنبلی تخمدان هم باردار شد. مسلماً بارداری با این عارضه بیشتر از حالت عادی طول میکشد اما بارداری سریع غیرممکن هم نیست. در ادامه کارهایی را که باید انجام دهید، توضیح میدهیم.
رژیم غذایی ضدالتهابی
سطوح انسولین در زنان مبتلا به تنبلی تخمدان اغلب بالاتر از حد طبیعی است. رژیم غذایی سرشار از کربوهیدراتهای تصفیه شده، مانند غذاهای نشاستهای و شیرین، میتواند مقاومت به انسولین و کاهش وزن را دشوارتر کند. به همین دلیل، داشتن یک رژیم غذایی حاوی سبزیجات پر فیبر، پروتئین بدون چربی و غذاها و ادویههای ضدالتهابی میتواند به درمان ناباروری کمک کند.

حتی کاهش ۵ تا ۱۰ درصد وزن بدن به بازیابی چرخه تخمکگذاری طبیعی کمک میکند و شانس بارداری را بهبود میبخشد. کاهش وزن همچنین در برخی موارد هیرسوتیسم (رشد موی مردانه در زنان) را هم بهبود میبخشد. جراحی چاقی نیز گزینهای دیگر برای کاهش وزن است. داروهایی مانند متفورمین هم میتوانند سطح انسولین را کاهش دهند.
غذاهای نامناسب میتوانند بر هورمونهای شما تأثیر بگذارند. با داشتن یک رژیم غذایی ناسالم، ممکن است استرس اکسیداتیو در بدن ایجاد شود که واکنش التهابی را تحریک میکند. برای مقابله با این پاسخ، باید از یک رژیم غذایی ضدالتهابی پیروی کنید که به شما کمک میکند هورمونها و قند خون خود را متعادل کنید. در اینجا چند نکته در مورد رژیم غذایی را مطرح میکنیم:
- مصرف گوشت قرمز را محدود کنید
- از شکر اجتناب کنید
- میزان کافئین را کم کنید و به جای چای یا قهوه، چای سبز بنوشید
- ماهیهای غنی از امگا ۳ را به رژیم غذایی خود اضافه کنید
- میوه و سبزیجات زیاد بخورید
- از گیاهان و ادویهها در غذای خود استفاده کنید (زنجبیل، زیره، رازیانه، برگ بو و غیره)
- مصرف چربیهای غیراشباع (آجیل، دانهها، روغن زیتون)
ورزش
نشان داده شده است که ورزش منظم باعث بهبود باروری در زنان مبتلا به این مشکل میشود. در نتیجه، زودتر هم باردار خواهید شد. در هر هفته برای سه تا پنج روز به مدت ۳۰ دقیقه ورزش کنید و از زیادهروی در آن خودداری کنید؛ زیرا عدم غذا خوردن و ورزشهای سنگین هم میتواند بر پریود شما تأثیر بگذارد. داشتن تعادل مهم است. رژیم غذایی و ورزش برای زنان دارای اضافه وزن و چاق توصیه میشود. با ورزش میتوانید وزن خود را هم کنترل کنید.

استرس خود را مدیریت کنید
شاید کلیشهای به نظر برسد اما استرس واقعاً بر باروری تأثیر میگذارد. مطالعات نشان دادهاند که زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک در هنگام استرس سطوح غیرعادی بالایی از کورتیزول را تولید میکنند. این ماده ظرفیت ما را برای سازگار شدن با اتفاقات اطرافمان کاهش میدهد. همچنین مقاومت به انسولین را تقویت میکند و باعث تجمع چربی در شکم و ران ما میشود.
مدیتیشن ذهن آگاهی یکی از بهترین روشهای مدیریت استرس است. تمرینهای دیگری هم برای کاهش استرس وجود دارد. حتی ورزش هم میتواند موجب کاهش اضطراب شود. از هر چیزی که به کاهش استرس شما کمک میکند استفاده کنید. البته منظور ما موارد خطرناک نیست؛ مثلاً فیلم دیدن، وقت گذراندن با عزیزان، گوش دادن به موزیک و… .
روند چرخه قاعدگی خود را دنبال کنید
از نکات مهم برای سریعتر باردار شدن این است که روند چرخه قاعدگی خود را دنبال کنید و حواستان به اتفاقاتی که درون بدنتان میافتد، باشد. باید زمان تخمکگذاری خود را پیدا کنید. بدن شما در ۴ روز از ماه تخمک آزاد میکند که معمولاً این روند از روز ۱۲ سیکل قاعدگی شروع میشود. در این مدت، احتمال بارداری بالاتر است. روشهای مختلفی برای انجام این کار وجود دارد. به عنوان مثال میتوانید از کیتهای تخمکگذاری استفاده کنید.

برای مطالعه بیشتر
درمان مقاومت به انسولین
پیشتر به مشکل مقاومت انسولین در زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک و تنبلی تخمدان اشاره کردیم. بسیاری از زنان مبتلا به این عارضه مقاومت به انسولین را تجربه میکنند. این بدان معناست که سطح قند خون آنها بالاست و همین امر میتواند شانس باردار شدن آنها را به خطر بیندازد. گاهی اوقات پزشکان داروهایی را برای این مشکل تجویز میکنند که اغلب عوارض جانبی خاص خود را دارند. رژیم غذایی شما نیز میتواند روی این مورد تأثیر بگذارد.
درمان پزشکی و دارویی
سندرم تخمدان پلی کیستیک با عدم تعادل هورمونی مرتبط است که همین امر رشد و آزاد شدن تخمک از تخمدانها را مختل میکند. تخمکگذاری برای بارداری ضروری است. از این رو، باید از پزشک خود در مورد اینکه چگونه میتوانید تخمکگذاری خود را بهبود بخشید و شانس باردار شدن خود را افزایش دهید، راهکار بخواهید.
اگر زیر ۳۵ سال سن دارید و با یک سال تلاش هنوز باردار نشدهاید، باید به پزشک مراجعه کنید. اگر هم بالای ۳۵ سال سن دارید، باید پس از ۶ ماه به پزشک مراجعه کنید.
تخمکگذاری سالم تحت تأثیر سطوح بالای آندروژن قرار دارد. برای لقاح موفقیتآمیز باید یک تخمک سالم در طول تخمکگذاری آزاد شود. از این رو، بسیاری از زنان مجبورند برای تخمکگذاری از دارو استفاده کنند. این داروها به شما کمک میکنند تا تخمکگذاری منظم داشته باشید و بتوانید زودتر باردار شوید. برای استفاده از دارو نیز باید به پزشک مراجعه کنید.
در این میان به نکته دیگری هم باید توجه کنید. هر گونه داروی ضدبارداری را باید کنار بگذارید. به عنوان مثال، نباید از متفورمین استفاده کنید. متفورمین معمولاً برای درمان ناباروری در زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک استفاده میشود، اما درمان موثری نیست. مطالعات قدیمیتر نشان میدهند متفورمین باعث بهبود دفعات قاعدگی، تخمکگذاری و قدرت باروری میشود؛ اما بررسیهای اخیر زیاد چنین تاثیری را نشان نمیدهند. جایگزینهای بهتری برای متفورمین وجود دارد. روش دیگر برای درمان این عارضه، استفاده از داروهای ضدبارداری است. فرض بر این است که قرص تولید بیش از حد آندروژن ها را سرکوب میکند. مشکل این رویکرد این است که ممکن است ضرر بیشتری نسبت به سودش داشته باشد.
کلومید و لتروزول جز داروهای القای تخمکگذاری هستند. طبق نتایج لتروزول بهتر از کلومید عمل میکند. اگر با این دو دارو موفق به بارداری نشدید، گنادوتروپین تزریقی تجویز خواهد شد. هورمون محرک فولیکول (FSH)، هورمون لوتئینیزه کننده (LH) یا ترکیبی از این دو از مهمترین گنادوتروپینها هستند. گنادوتروپین ها را میتوان به تنهایی یا در ترکیب با درمانهای خوراکی باروری مانند لتروزول (Femara) استفاده کرد. بزرگترین خطر گنادوتروپین ها پتانسیل آنها برای تحریک بیش از حد تخمدان است. این دارو میتواند باعث سندرم تحریک بیش از حد تخمدان (OHSS) شود.
روشهای آزمایشگاهی برای باردار شدن
راه دیگر برای رفع مشکل تنبلی تخمدان و بارداری سریع این است که از فناوریهای کمک باروری (ART) مانند لقاح آزمایشگاهی (IVF) استفاده کنید. اگر روشهای پیشین شما را به سمت باردار شدن نکشاندند، میتوانید از این روشها استفاده کنید. در واقع این روشها سریعتر شما را به هدفتان میرسند و ممکن است بهتر از موارد پیشین عمل کنند. در این ادامه این روشها را معرفی میکنیم.
القای تخمکگذاری
پریود نامنظم میتواند نشانه عدم تخمکگذاری درست باشد. با القای تخمکگذاری (OI) میتوانید این روند را تحریک کنید. پزشک دارویی هورمونی را برای تحریک تخمدانها تجویز میکند. فرقی ندارد که میخواهید از طریق شیوه طبیعی باردار شوید یا از IUI استفاده کنید. این داروها در هر دو شیوه موثر هستند و میتوانند به حالت تزریقی یا قرص مصرف شوند.

تلقیح داخل رحمی یا IUI
روش دیگر استفاده از تلقیح داخل رحمی است. با این روش اسپرم را در زمان تخمکگذاری یا درست قبل از آن، به رحم زن منتقل میکنند تا لقاح انجام شود.
بیشتر بدانید
لقاح آزمایشگاهی (IVF)
اگر دو روش قبلی هم کارکرد درست را برای فرد نداشته باشند، باید از لقاح آزمایشگاهی (IVF) استفاده شود. در این روش در محیط آزمایشگاه تخمکهای سالم را جدا میکنند و سپس با اسپرم ترکیب میکنند. سپس از این میان جنینهای سالم را انتخاب میکنند و یک مورد را به رحم زن منتقل میکنند تا در آنجا لانه گزینی انجام شود. سپس در حدود هفته ششم تا هفتم بارداری مشخص میشود که بارداری واقعاً انجام شده است یا خیر.
بیشتر بخوانید
سخن نهایی
در این مقاله به بررسی تنبلی تخمدان و بارداری سریع پرداختیم و مواردی را که باید برای رسیدن سریعتر به این هدف رعایت کنید، مطرح کردیم. این که کدام روش برای شما زودتر عمل کند، بستگی به شرایط خودتان دارد. این که چه میزان میخواهید هزینه کنید و چقدر سریع میخواهید باردار شوید، در انتخاب روشها موثر خواهد بود. نظر شما در این باره چیست؟ لطفا پیشنهادات و تجربیات خود را در بخش دیدگاه با ما در میان بگذارید.
سلام من موقع پریودی خیلی درد دارم درد کمر باسمت چپ تخمدان دردم خیلی زیاده بعد ۲ روز پریود میشم بعد قطع میشه الان ۱۵ ساله هم باردار نشدم
سلام
.
نیاز به بررسی بیشتر هست همچنین در صورتیکه درد های خیلی شدید دارید حتما لازم هست از لحاظ آندومتریوز نیز بررسی بشید.
سلام من پریودی نا منظم هسته چکار کنم خیلی چاق هستم ۲۳ دارم ولی وزنم ۹۰کیلو هسته حامله هم نیستم راهنمای کنید دوستان
سلام. لازم هست اصلاح سبک زندگی داشته باشید.
سلام من شیش ماهه اقدام به بارداری کردم بچه دار نشدم تخمدان سمت راستم فولیکول ۱۲هست و چپم ۱۴الان یکماه گذشته تست دادم منفی بود آزمایشمم مشکوک بود الان یه روز از موعد پریودم میگذزه لکه کله خونریزی دارم بنظرتون چیه بچس یا مشکلی دارم من همیشه یک هفته زوتر از وقتم پریود میشم این سری تا یک روز بعدشم نشدم
سلام.احتمال بارداری وجود دارد لطفا از طریق ازمایش خون بررسی کنید
سلام من تنبلی تخمدان دارم با عفونت میشه راهنماییم کنید دکتر هم رفتم هیچ نتیجه ای ندیدم خیلی دوس دارم حامله بشم تازع یک سال و نیم هست ازدواج کردم
سلام.ابتدا لازم هست عفونت را درمان کنید بعد اقدام به بارداری داشته باشید.
سلام وقت بخیر،، من تنبیلی تخمدان دارم ۲۱ سالمه جلوگیری هم نمیکنم چیکار کنم باردا بشم،، پریودی هامم خیلی نامنطمه
سلام.لازم هست جهت بارداری و درمان تنبلی تخمدان تحت نظر پزشک باشید.
سلام من تنبلی تخمدان دارم پریودم سروقت میشم دکترم رفتم ولی باردار نشدم الان بیشتراز یک سال اقدام به بارداری کردم
سلام منم تنبلی تخمدان دارم باید چکار کنم
سلام لازم هست به پزشک مراجعه کنید جهت بررسی دقیق تر
سلام و عرض ادب من ۷ساله که ای یو دی دارم ۳دی ماه خارجش کردم ودرحال اقدام هستم تنبلی تخمدان دارم متفورمین ویتاگنوس آفرودیت و ویتامین های ای دی زینک امگا ۳ فولیک اسید مصرف میکنم احتمالش نیست که این ماه باردارشده باشم چون دردای پریودی دارم لطفا برای بارداری سریع تر حداقل تا اسفند ماه راهنمایی کنید
سلام.برای بارداری بهتر هست استرس و عجله نداشته باشید و تحت نظر پزشک باشید.
با عرض سلام ۵ماه میشه اقدام به بارداری کردم هیچ مشکلی هم ندارم پریودی نامنظم دارم باردار نمیشم
سلام .پریود نامنظم شما مشکلی هست برای بارداری باید این مورد و بررسی بفرمایید
سلام خسته نباشی من اولها پرویت شدیدی داشتم الان چند ساله پرویتم کم شده من ۴۲ سال دارم ولی هفده ساله بچه دار نشدم درد شدی داشتم الان درد ندارم خونریزهم یک ماه کم یک ماه زیاد چکار بکنم
سلام.متوجه سوالتون نشدم؟