زمان مطالعه: 6 دقیقه
۲ دیدگاه

همه چیز درباره هفته چهل و دوم بارداری

هفته چهل و دوم بارداری

تایید شده توسط هیئت علمی 30سیب

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشک، مشاوره بگیرید.

بسیاری از زنان قبل از هفته چهل و دوم زایمان می‌کنند. با این حال بارداری برخی از زنان به ۴۲ هفته هم می‌رسد. اما طول دوره بارداری نباید بیشتر از این ادامه‌دار شود و روش‌های مختلف و ایمنی برای به دنیا آوردن کودک در این حالت وجود دارد. در این مقاله قصد داریم به بررسی اندازه کودک، وضعیت بدن مادر، علائم و دستورالعمل‌های هفته چهل و دوم بارداری بپردازیم. با ادامه این مطلب ما را همراهی کنید

وضعیت کودک در هفته ۴۲ بارداری

رشد جنین در هفته چهل و دوم

کودک شما در این هفته اندازه یک هندوانه است. میانگین قد کودک در هفته چهل و دوم حدود ۵۲ سانتیمتر و میانگین وزن او حدود ۳۷۰۰ گرم است. جای نگرانی نیست و شما می‌توانید در صورت تمایل و امکان زایمان طبیعی داشته باشید یعنی درست است که کودک شما در هفته چهل و دوم قرار دارد اما اندازه او خیلی بزرگ نیست.

تغییرات بدن مادر در هفته چهل و دوم بارداری

احتمالاً در این هفته نیز احساس سنگینی داشته باشید زیرا جنین شما هنوز در حال رشد است و این امر کاملاً طبیعی است. مسلماً شکم بزرگ شما انجام بسیاری از کارها را برایتان سخت می‌کند.

سونوگرافی هفته چهل و دوم

از آنجایی که بارداری نباید بیش از ۴۲ هفته طول بکشد، پزشک شما باید جنین را زیر نظر داشته باشد. در نتیجه شما در این هفته سونوگرافی انجام خواهید داد. علاوه بر این، پزشک تست بدون استرس و پروفایل بیوفیزیکی را نیز برای اطمینان از تحرک مناسب کودک، اندازه درست مایع آمنیوتیک، تنفس جنین و ضربان قلب او انجام خواهد داد. از آنجایی که کودک در هفته چهل و دوم قرار دارد احتمالاً لایحه ورنیکس کازئوزا یا همان لایه پنیری شکلی که پوست جنین را در بارداری می‌پوشاند، ریخته است. در نتیجه پوست او در این مرحله کمی خشک می‌شود.

علائم بارداری در هفته چهل و دوم

در این زمان نیز همان علائم هفته‌های پیشین و سه ماهه سوم بارداری را تجربه خواهید کرد. حتی ممکن است نشانه‌ها را با شدت بیشتری تجربه کنید. در ادامه این علائم را بررسی خواهیم کرد.

علائم هفته چهل و دوم بارداری
  • ورم پا: ورم کردن پا و به ویژه مچ آن بسیار طبیعی است. در نتیجه راه رفتن یا ایستادن برای مدت طولانی ممکن است دشوار شود و علاوه بر این ممکن است گرفتگی عضلات پا را تجربه کنید.
  • تورم ناحیه فرج: از آنجایی که وزن کودک در این زمان زیاد است و در ناحیه لگن قرار دارد و پایین آمده است، امکان این امر وجود دارد که در ناحیه لگن واژن خود احساس سنگینی کنید و این بخش از بدن شما متورم شود.
  • تکرر ادرار: حال که جنین در قسمت پایینی شما قرار دارد، به راست روده و قسمت پایین آن فشار وارد می‌کند. در نتیجه ممکن است نیاز باشد به صورت مداوم به دستشویی بروید.
  • تغییر ترشحات واژن: با توجه به اینکه دهانه رحم شما برای زایمان آماده شده است، ممکن است متوجه تغییراتی در ترشحات واژن خود شوید و رگه‌های خونی در آن مشاهده کنید. این امر طبیعی است اما در صورتی که شدت خونریزی افزایش پیدا کند باید فوراً به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است نشانه چیز خطرناکی باشد.
  • اختلال در خواب؛ مسلماً سنگینی وزن کودک باعث می‌شود تا در خواب شبانه خود نیز دچار مشکل شوید. بسیاری از زنان در این دوره بدخلق می‌شوند زیرا استرس دارند. علاوه بر این تکرر ادرار نیز در شب بیشتر می‌شود. بهترین راه این است که هر زمان وقتی پیدا کردید، استراحت کنید تا دچار کمبود خواب نشوید.
  • کمر درد: بالا رفتن وزن کودک و بزرگ شدن شکم می‌تواند روی کمر مادر اثرات منفی بگذارد و او در این ناحیه احساس درد کند. این نشانه نیز کاملاً طبیعی است.

علائم زایمان در هفته چهل و دوم

علائم زایمان در هفته چهل و دوم

زایمان هم علائمی دارد و شما با در نظر گرفتن این موارد باید فورا به پزشک مراجعه کنید تا فرزند خود را به دنیا بیاورید. در ادامه نشانه‌های زایمان در این هفته را بررسی می‌کنیم.

  • از دست دادن پلاگین مخاطی: یکی از نشانه‌های مهم زایمان از دست دادن پلاگین مخاطی است. این پلاگین دهانه رحم شما را می‌پوشاند تا آلودگی وارد رحم نشود. این ترشحات غلیظ مخاطی گاهی کمی صورتی رنگ هستند. برخی از زنان پلاگین مخاطی را به یکباره از دست می‌دهند اما برخی دیگر ذره ذره آن را از دست می‌دهند. با این حال نمی‌توان مشخص کرد که چه پس از این اتفاق زایمان رخ می‌دهد.
  • پاره شدن کیسه آب: دیگر نشانه زایمان پاره شدن کیسه آب و نشت مایع آمنیوتیک است. گاهی کیسه آب به یکباره پاره می‌شود و مایع آمنیوتیک به میزان زیادی خارج می‌شود. در برخی موارد هم ممکن است این اتفاق به تدریج رخ بدهد. در صورتی که این اتفاق رخ داد، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
  • انقباضات منظم: انقباضات زایمان دردناک و منظم هستند و به تدریج فاصله آن‌ها کمتر و کمتر می‌شود. در صورتی که متوجه انقباضات شدید، به پزشک خود اطلاع دهید.

القای زایمان در هفته چهل و دوم بارداری

در این مرحله ممکن است پزشک شما القای زایمان را توصیه کند. روش‌های مختلفی برای انجام این کار وجود دارد. در ادامه این روش‌ها را بررسی می‌کنیم اما پیش از آن تأکید کنیم که نوشیدن هر گونه روغن (مثل روغن کرچک) مصرف مکمل‌های گیاهی برای القای زایمان بسیار خطرناک است و ممکن است برای کودک شما مضر باشد. پس از انجام این کارها خودداری کنید.

  • جداسازی غشاها: در این روش پزشک با انگشت خود غشایی را که به کیسه آمنیوتیک چسبیده است، جدا می‌کند. همین امر باعث آزاد شدن هورمون‌ها می‌شود و معمولاً پس از ۴۸ ساعت انقباضات زایمان شروع می‌شود.
  • پاره کردن کیسه آب: در این روش با قلابی پلاستیکی کیسه آمنیوتیک را پاره می‌کنند. پس از چند ساعت انقباضات شروع خواهد شد.
  • آماده کردن دهانه رحم: در این روش دارویی به نام پروستاگلاندین را به صورت واژینال یا خوراکی به مادر می‌دهند تا دهانه رحم گشاد شود.
  • محرک انقباضات: در این راه حل یک نسخه مصنوعی از هورمون اکسی توسین را به صورت IV به مادر تزریق می‌کنند. این دارو می‌تواند باعث شروع انقباضات شود.

نکته: بسیاری از مادران در این زمان نگران می‌شوند و استرس می‌گیرند. باید بگوییم تا زمانی که پزشکان شما را تحت نظر دارند و همه چیز را چک می‌کنند، مشکلی به وجود نمی‌آید. در نهایت هم با روش‌های مختلف می‌توانند فرزند شما را به دنیا بیاورند.

طولانی‌ترین زمانی که یک زن می‌تواند باردار بماند، چقدر است؟

عوارض بارداری در هفته چهل و دوم

در هفته ۴۲ بارداری، خطر عوارضی مانند مشکلات جفت، مایع آمنیوتیک پایین و پیچ‌خوردگی بند ناف بیشتر می‌شود و اگر بچه خیلی بزرگ شد، ممکن است مجبور شوید با سزارین زایمان کنید. به دلیل این عوارض و خطرات ممکن است پزشک توصیه کند القا انجام شود. به همین دلیل بارداری بیشتر از این طول نخواهد کشید.

طبق مستندات، در سال ۱۹۴۵ زنی در لس آنجلس پس از ۳۷۵ روز زایمان کرد. این در حالی است که بارداری معمولی ۲۸۰ روز طول می‌کشد. در سال ۲۰۱۶ نیز زنی در چین ادعا کرد که ۱۷ ماه است که باردار است اما سوابق پزشکی برای اثبات حرف وی وجود نداشت. مطمئن باشید که بارداری شما هیچ رکوردی را قرار نیست بشکند!

دستورالعمل‌هایی برای هفته چهل و دوم بارداری

درست است که اکنون استرس دارید و ذهن شما درگیر است اما با رعایت دستورالعمل‌هایی می‌توانید به خود مسلط شوید و از میزان سختی‌های این هفته بکاهید. در ادامه دستورالعمل‌های این هفته را بررسی می‌کنیم.

حفظ آرامش

با استرس داشتن هیچ مشکلی حل نخواهد شد. این گونه به خودتان هم فشار وارد می‌کنید و اذیت می‌شوید. پیشنهاد می‌کنیم در این زمان از اخبار و فضای مجازی دوری کنید. تمرینات منظم یوگا داشته باشید. با عزیزان خود وقت بگذرانید.

شمارش تعداد ضربات

یکی از کارهایی که مادران باردار باید انجام دهند، شمارش ضربات جنین است. در صورت مشاهده هر گونه تغییر در ضربات و لگدهای کودک به پزشک خود اطلاع دهید. علاوه بر این اگر دچار علائمی غیرمعمول مثل ترشحات عجیب، خونریزی یا درد شکم شدید هم به پزشک اطلاع دهید.

رسیدگی به خود

در این زمان بیشتر به خود برسید. از همسر خود بخواهید تا شما را ماساژ دهد. به پوست خود رسیدگی کنید و از محصولات مجاز استفاده کنید. خوراکی‌هایی را بخورید که هوس کرده‌اید. لباس‌های رنگی و زیبا بپوشید. هر کاری که شما را خوشحال می‌کند و ضرری ندارد، می‌توانید انجام دهید.

رابطه جنسی در هفته ۴۲ بارداری

اگر مشکلی وجود ندارد و پزشک شما برقراری رابطه جنسی را منع نکرده است، می‌توانید این کار را انجام دهید. با این حال معمولاً برقراری رابطه سخت است زیرا شکم شما بسیار بزرگ شده است.

جمع‌بندی

در این مقاله از سی سیب به بررسی هفته چهل و دوم بارداری پرداختیم. اگر استرس دارید و نگران هستید، به پزشک خود اطلاع دهید و از دیگران کمک بگیرید. باید بدانید که شما تنها نیستید و زنانی دیگری هم بارداری طولانی را تجربه می‌کنند. در صورتی که از مراقبت‌های پزشکی خوبی برخوردار هستید، مشکلی رخ نخواهد داد. نظر شما در این باره چیست؟ لطفا نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را در بخش دیدگاه با ما در میان بگذارید.

۲ دیدگاه. Leave new

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

سایر مقالات دسته ‌ بارداری, مقالات آموزشی :
بارداریمقالات آموزشی