زمان مطالعه: 7 دقیقه
۱۵ دیدگاه

همه چیز درباره هفته هشتم بارداری

هفته هشتم بارداری

تایید شده توسط هیئت علمی 30سیب

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشک، مشاوره بگیرید.

هفته هشتم بارداری زمان حساسی است؛ زیرا بسیاری از زنان در این زمان می‌توانند کودک خود را مشاهده کنند. حتی وقت آن رسیده است که کم کم اطرافیان خود را باخبر کنند و خوشحالی خود را با دیگران در میان بگذارند. معمولاً اولین معاینه قبل از تولد در این زمان انجام می‌شود. ممکن است برای شما این سوال پیش بیاید که جنین در این هفته به چه شکلی است؟ چه اندازه است؟ مادر چه تغییراتی را در این زمان مشاهده خواهد کرد؟ علائم هفته هشتم بارداری چیست؟ در این مقاله از سی سیب قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم و هفته هشتم بارداری را بررسی کنیم.

رشد جنین در هشت هفتگی

اینفوگرافی هفته هشتم بارداری

کودک شما اکنون شبیه به یک لوبیای کوچک است و حدود ۱.۵ تا ۲ سانتی‌متر طول دارد. در این زمان برخی ویژگی‌های فیزیکی او بیشتر نمایان می‌شوند و سیستم‌ها و اندام‌های بدن به رشد خود ادامه می‌دهند و کودک بیشتر و بیشتر شبیه یک انسان کوچک می‌شود. ظاهر او شبیه به یک قورباغه کوچک است. البته بخش دم مانند او در حال محو شدن است. ناحیه دست و پا نیز در حال رشد است و کم کم انگشتان شکل می‌گیرند.

سیستم گوارشی نوزاد از جمله روده در حال رشد است؛ اما داخل جنین کوچک فضای کافی برای روده‌ها وجود ندارد، بنابراین این بخش به سمت بند ناف حرکت می‌کنند و به محض این که فضای کافی در بدن به وجود آمد، در شکم نوزاد جای می‌گیرند. بینی و لب بالایی کودک در حال مشخص شدن هستند. قسمت پلک نیز در حال رشد است. گوش‌ها هم کم کم در حال شکل‌گیری هستند و در داخل به رشد خود ادامه می‌دهند. اندام تناسلی کودک شما در حال تبدیل شدن به تخمدان یا بیضه است، اما هنوز قابل مشاهده نیست. برای تعیین جنسیت بیشتر باید صبر کنید و اکنون زود است.

سونوگرافی هفته هشتم بارداری

معمولاً اولین معاینه را در این هفته انجام می‌دهند. اگر پزشک به شما بگوید که در این هفته باید ویزیت شوید، احتمالاً سونوگرافی هم انجام می‌دهید و می‌توانید جنین خود را مشاهده کنید. درست است که هنوز دست و پاها به خوبی شکل نگرفته‌اند اما ممکن است در سونوگرافی حرکت آن‌ها را مشاهده کنید. البته نمی‌توانید حرکت دادن دست‌ها و پاها را احساس کنید. اصولاً در این زمان از شما خواسته می‌شود تا آزمایشاتی را انجام دهید.

پزشک می‌خواهد گروه خون شما و مثبت یا منفی بودن Rh آن را بررسی کند (زیرا اگر برای شما منفی باشد و برای نوزاد مثبت، برای جلوگیری از عوارض به دارو نیاز دارید). سطح هورمون‌ها و سطح گلبول‌های قرمز و سفید خون شما نیز برای اطمینان از طبیعی بودن بررسی می‌شود. خون شما از نظر هپاتیت B، STDs، HIV و برخی مصونیت‌ها نیز غربالگری می‌شود. همچنین ممکن است برای بررسی عفونت‌ها و ناهنجاری‌ها آزمایش پاپ اسمیر انجام دهید. آزمایش ادرار هم انجام می‌شود تا عفونت ادراری بررسی شود.

شکل گیری جنین در هفته هشتم

وضعیت بدن و شکم مادر در هفته هشتم

برخی از زنان در این هفته متوجه برجستگی کوچکی می‌شوند. در عین حال ممکن است هیچ تغییر ظاهری در شما ایجاد نشود. هر دو حالت طبیعی است. هر مادر و جنینی متفاوت است و نباید خود را با دیگران مقایسه کنید. رحم شما در حال بزرگ شدن است؛ اما معمولاً طول می‌کشد تا نشانه‌های این بزرگ شدن را خارج از بدن خود مشاهده کنید. معمولاً افرادی که دوقلو باردار هستند، زودتر متوجه برجستگی می‌شوند. در حال حاضر اندازه شکم مهم نیست و پزشک شما از سه ماهه دوم اندازه‌گیری شکم را آغاز می‌کند.

افزایش وزن هم در سه ماهه اول نباید زیاد باشد. وزن شما باید بین نیم تا سه کیلو افزایش پیدا کند. معمولاً زنانی که حالت تهوع صبحگاهی دارند نمی‌توانند زیاد وزن اضافه کنند. این مسئله مشکلی ایجاد نمی‌کند و نیازی نیست نگران شوید. گاهی برخی از زنان با کاهش وزن مواجه می‌شوند زیرا به دلیل حالت تهوع نمی‌توانند خوب غذا بخورند. برای مقابله با این مشکل باید عادات غذایی خود را تغییر دهید و چیزی بخورید که با معده شما سازگار است. اگر در مورد افزایش وزن یا اندازه شکم خود نگرانی دارید، به پزشک خود اطلاع دهید.

در ویزیت هفته هشتم چه چیزهایی بررسی می‌شود؟

برخی از زنان در هفته ششم به پزشک مراجعه می‌کنند؛ یعنی زمانی که پریود خود را از دست داده‌اند اما زمان معمول ویزیت، هفته هشتم یا نهم بارداری است. پزشک تاریخ آخرین قاعدگی شما را برای تعیین تاریخ زایمان ثبت می‌کند. شما هم باید تاریخچه کامل پزشکی، روان‌شناختی و قاعدگی خود را از جمله بستری شدن در بیمارستان، بیماری‌ها و بارداری‌های گذشته با پزشک در میان می‌گذارید.

همچنین باید در مورد سابقه سلامت خانواده خود، به ویژه در مورد بیماری‌های مزمن و اختلالات ژنتیکی و کروموزومی با پزشک صحبت کنید. فشار خون، قد و وزن شما نیز بررسی خواهد شد. ممکن است معاینه سینه و لگن نیز انجام شود. علاوه بر این، همان طور که پیشتر توضیح دادیم آزمایش خون، ادرار، فاکتور Rh، گروه خونی و سنجش ایمنی بدن در برابر عفونت‌هایی مثل سرخجه، آبله مرغان و… را هم باید در این زمان انجام دهید. این آزمایشات را معمولاً فقط یک بار انجام می‌دهید اما ممکن است نیاز باشد برای بررسی عفونت‌های ادراری در هر ویزیت آزمایش ادرار دهید.

افزایش وزن در هفته هشتم

علائم بارداری در هفته هشتم

هورمون‌های شما در این هفته در سطح بالایی قرار دارند. ممکن است حالات جدیدی به شما دست دهد که پیشتر تجربه نکرده باشید. تمامی این‌ها تغییرات ناشی از بارداری هستند. در ادامه رایج‌ترین نشانه‌های بارداری در هفته هشتم را بررسی می‌کنیم.

  • حساس شدن سینه‌ها

سینه‌های شما ممکن است بزرگ‌تر، سنگین‌تر و دردناک‌تر شوند. لوبول های تولیدکننده شیر در سینه‌ها شروع به بزرگ شدن کرده‌اند و همین امر بعث حساس شدن آن‌ها می‌شود. این نشانه خوبی است زیرا بدن شما دارد برای شیردهی آماده می‌شود.

  • خستگی و کوفتگی

وقتی هورمون‌ها نوسان پیدا می‌کنند، بدن شما خون بیشتری برای نوزاد تولید می‌کند و فشار خون و سطح قند خون شما ممکن است کمتر از قبل از بارداری باشد. بدن انرژی بیشتری را صرف رشد جنین می‌کند. نگران نشوید. این خستگی طبیعی است. بهتر است بیشتر استراحت کنید و به خود سخت نگیرید.

  • حالت تهوع

حالت تهوع در این هفته شدید می‌شود. این مشکل هم تقصیر هورمون‌های بارداری است. ممکن است در تمام طول روز این احساس را داشته باشید اما معمولاً زنان در صبح و پس از بیدار شدن حالت تهوع شدیدی را احساس می‌کنند. این امر طبیعی است. ممکن است نتوانید درست غذا بخورید. با هر بویی حالتان بد شود و معده شما کمی اذیت شود. برای رفع این مشکل می‌توانید زنجبیل مصرف کنید. ویتامین B6 بخورید و از پچ‌های مخصوص کنترل تهوع استفاده کنید.

  • افزایش حس بویایی

در این هفته حس بویایی شما قوی‌تر می‌شود و ممکن است با هر بویی حالتان بد شود. حتی ممکن است بوهایی را احساس کنید که پیشتر نمی‌توانستید متوجه شوید.

  • گرفتگی عضلات

گرفتگی عضلات نیز نشانه دیگری است که ممکن است در این هفته داشته باشید. با بزرگ شدن رحم رباط‌های شکم کشیده می‌شوند. به همین دلیل ممکن است دچار گرفتگی عضلات شوید.

  • یبوست

بیش از پنجاه درصد زنان در دوران بارداری دچار یبوست می‌شوند. برای مقابله با این مشکل آب فروان بنوشید. میوه‌ها و سبزیجات غنی از فیبر بخورید و از خوردن غذاهایی مانند برنج سفید خودداری کنید. علاوه بر این، پیاده‌روی می‌تواند به رفع این مشکل کمک کند.

  • دیدن رویاهای عجیب و غریب

بله درست خواندید! در این زمان ممکن است خواب‌های عجیبی ببینید. علت این امر می‌تواند اضطراب و استرس باشد.

  • لکه بینی

لکه بینی خفیف می‌تواند طبیعی باشد اما بهتر است در صورت مشاهده لکه در این هفته، به پزشک خود اطلاع دهید؛ زیرا اگر لکه بینی شما بیشتر شبیه به خون باشد، می‌تواند نشانه بروز مشکلاتی همچون سقط جنین باشد. از طرفی هم ممکن است لکه بینی شما به دلیل حساس‌تر شدن دهانه رحم باشد و پس از برقراری رابطه جنسی متوجه لکه بینی شوید.

علائم هفته هشتم بارداری

مراقبت‌های هفته هشتم بارداری

درست است که نشانه‌ها و علائم بارداری می‌توانند اذیت کننده باشند اما با رعایت برخی نکات می‌توانید این دوران را برای خود شیرین‌تر کنید و کاری کنید که تحمل مشکلات برای شما راحت‌تر شود. در ادامه به نکات و توصیه‌هایی می‌پردازیم که بهتر است مادران در هفته هشتم آنان را در نظر داشته باشند.

توجه به تغذیه

شما باید غذاهای سالم و مغذی بخورید. از خوردن غذاهای ناسالم و چرب خودداری کنید. ممکن است به دلیل حالت تهوع نتوانید غذا بخورید. در این زمان بهتر است سراغ غذاهای سبک بروید. سعی نکنید به زور غذا بخورید زیرا ممکن است معده شما بیشتر اذیت شود. بهتر است غذاهای مختلف را تست کنید و ببینید که کدام یک از آن‌ها را می‌توانید راحت‌تر بخورید و کمتر اذیت شوید.

رفع سردردهای دوران بارداری

با توجه به اینکه حجم خون شما افزایش پیدا می‌کند، ممکن است دچار سردرد شوید. برای رفع سردرد آب فراوان بنوشید و بیشتر استراحت کنید. از قرارگیری در هوایی با دمای بالا خودداری کنید. اگر نمی‌توانید سردرد را بدون دارو تحمل کنید، به پزشک خود اطلاع دهید تا مسکنی مناسب را به شما توصیه کند.

استفاده از کرم ضد آفتاب

پوست شما در این دوران کمی حساس می‌شود. به همین دلیل حتماً از ضد آفتاب استفاده کنید. ضد آفتاب شما باید SPF بالاتر از ۳۰ داشته باشد. قرارگیری زیاد در نور مستقیم آفتاب می‌تواند باعث ایجاد لکه‌های پوستی همچون کلواسما و ملاسما شود. بهتر است هر وقت بیرون می‌روید از کلاه لبه‌دار استفاده کنید.

ادرار را نگه ندارید

نگه داشتن ادرار می‌تواند موجب عفونت ادراری شود. به همین دلیل هر زمان که احساس کردید باید به دستشویی بروید، این کار را انجام دهید زیرا عفونت ادراری در این زمان می‌توان اذیت کننده و خطرناک باشد.

رابطه جنسی در هفته هشتم

زندگی جنسی شما می‌تواند ادامه داشته باشد؛ زیرا مشکلی برای بارداری شما ایجاد نمی‌کند. تنها در صورتی باید از برقراری رابطه جنسی خودداری کنید که پزشک به شما توصیه کرده باشد.

مراقبت های هفته هشتم بارداری

سخن نهایی

در این مقاله به بررسی هفته هشتم بارداری پرداختیم. اکثر زنان در این زمان هیچ تغییرات ظاهری را مشاهده نخواهند کرد. در حالی که برخی از زنان ممکن است متوجه برجستگی کمی شوند. هر دو حالت طبیعی است. برخی از زنان ممکن است نشانه‌ها و علائم زیادی داشته باشند. در حالی که برخی دیگر ممکن است هیچ نشانه‌ای نداشته باشند یا فقط دچار یکی از علائم شوند. نیازی نیست نگران این مسائل باشید. حال وقت مناسبی است که هر گونه سوال و نگرانی را با پزشک خود در میان بگذارید. نظر شما در این باره چیست؟ لطفاً تجربیات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه با ما در میان بگذارید.

منابع:

flo.health

enfamil.com

thebump.com

medicalnewstoday.com

parents.com

۱۵ دیدگاه. Leave new

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

سایر مقالات دسته ‌ بارداری, مقالات آموزشی :
بارداریمقالات آموزشی