زمان مطالعه: 6 دقیقه
۵ دیدگاه

همه چیز درباره هفته بیست و هفتم بارداری

هفته بیست و هفتم بارداری

تایید شده توسط هیئت علمی 30سیب

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشک، مشاوره بگیرید.

چیزی به پایان سه ماهه دوم بارداری نمانده است و روز به روز کودک شما بزرگ‌تر می‌شود و نیاز به فضای بیشتری در شکم دارد. کم کم باید خود را برای ورود به سه ماهه سوم آماده کنید و برنامه زایمان خود را بچینید. اگر برای شما این سوال پیش آمده است که کودک در هفته بیست و هفتم چه تغییراتی کرده است، بدن مادر چه تغییری خواهد کرد و چه علائمی را تجربه خواهد کرد، با ادامه این مطلب ما را همراهی کنید. در این مقاله از سی سیب به بررسی هفته بیست و هفتم بارداری می‌پردازیم.

رشد جنین در هفته بیست و هفتم بارداری

قد سر تا پایین باسن کودک در این هفته حدود ۲۴.۵ سانتی‌متر است. قد کامل او نیز حدود ۳۵ سانتی‌متر است. وزن جنین هم حدود ۱۰۴۰ گرم است. نورون‌ها و سیناپس‌ها (جایی که سلول‌های مغز به هم می‌رسند) در حال تشکیل و ایجاد سیستمی از اتصالات پیچیده در سراسر مناطق مغز هستند.

رشد جنین در هفته بیست و هفتم بارداری

ریه‌های کودک شما به بلوغ خود ادامه می‌دهند و پس از تولد برای تنفس آماده می‌شوند. کیسه‌های هوای کوچک در ریه‌ها (به نام آلوئول) در حال گسترش هستند تا به نوزاد شما کمک کنند تا هوا را پس از تولد جذب و تبادل کند. در همین حال، سلول‌های ریه برای جلوگیری از فروپاشی آلوئول ها مقدار کمی سورفکتانت می‌سازند. کودک شما همچنین در حال «نفس تمرینی» مایع آمنیوتیک است، تمرینی که بخش مهمی از رشد ریه او را شامل می‌شود. کودک شما حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از زمان خود را صرف تمرین تنفس می‌کند.

نوزادانی که در هفته ۲۷ متولد می‌شوند بسیار نارس هستند و نیاز به مراقبت بالایی دارند. با این حال، تحقیقات نشان داده است که تا ۹۰ درصد از نوزادانی که در هفته ۲۷ متولد می‌شوند، با حمایت بیشتر در NICU زنده می‌مانند.

تغییرات بدن مادر در هفته بیست و هفتم بارداری

شما باید تا کنون حدود ۷ الی ۱۴ کیلوگرم وزن اضافه کرده باشید. هر چه این وزن کنترل شده باشد، خطر عوارض بارداری و زایمان زودرس بیشتر کاهش پیدا می‌کند. علاوه بر این، وزن متعادل به مادر کمک می‌کند تا بتواند بهتر تحرکت داشته باشد؛ زیرا به صورت کلی حرکت کردن با شکم بزرگ سخت است. حال اگر وزن بیشتر باشد، این سختی دوچندان می‌شود. اگر یک یا دو کیلو اضافه وزن دارید، به توصیه‌های پزشک خود گوش دهید زیرا آنان می‌توانند برای کنترل وزن راهکارهایی را ارائه کنند.

اگر دوقلو باردار هستید، وزن بیشتری اضافه خواهید کرد و تا این هفته باید حدود ۱۵ الی ۲۲ کیلو وزن اضافه کرده باشید. البته دوقلوهای شما همانند یک جنین یک قلو رشد می‌کنند. هر چند امکان دارد یکی از آن‌ها کمی کوچک‌تر از دیگری باشد. احتمالاً لگدهای زیادی را هم احساس خواهید کرد. اگر دوقلو باردار باشید، میزان لگدها بیشتر خواهد بود. حتی ممکن است متوجه سکسکه کردن فرزند خود شوید. حواستان به حرکات باشد زیرا باید نوع فعالیت فرزند خود را زیر نظر داشته باشید. اگر همه چیز خوب پیش رفته باشد، نیازی نیست در این هفته سونوگرافی انجام دهید و کافی است دو بار در ماه یا هر دو هفته یک بار به پزشک مراجعه کنید تا معاینه کلی شوید.

تغییرات بدن مادر در هفته بیست و هفتم بارداری

علائم بارداری در هفته بیست و هفتم

در این بخش شایع‌ترین علائم بارداری در هفته بیست و هفتم را بررسی می‌کنیم. این علائم عبارت‌اند از:

گرفتگی عضلات پا

گرفتگی عضلات پا از نشانه‌های رایج بارداری است. برای رفع گرفتگی عضلات کمی پاها را کشش دهید. آنان را خم کنید و تحرک داشته باشید. نوشیدن مایعات و آب فراوان هم فراموش نشود.

کمردرد در هفته بیست و هفتم بارداری

کمردرد

با بزرگ‌تر شدن کودک، کمر شما هم بیش از پیش درد خواهد گرفت. تمرینات کششی انجام دهید. برای خواب از بالش مخصوص بارداری استفاده کنید. این بالش‌ها به شما کمک می‌کنند تا راحت‌تر بخوابید. علاوه بر این، فشار وارد شده بر کمر و باسن را کاهش می‌دهند.

یبوست

یبوست هم از علائم بارداری محسوب می‌شود. برای کاهش این حالت مقدار زیادی آب بنوشید و غذاهای فیبردار بخورید. پیاده‌روی هم می‌تواند به کاهش یبوست کمک کند. اگر این موارد مشکل را کاهش ندادند، از پزشک خود بخواهید تا مکمل فیبر یا نرم‌کننده مدفوع بی‌خطر برای شما تجویز کند.

هموروئید

هموروئید نیز مشکلی است که به دلیل یبوست رخ می‌دهد و برای درمان آن، باید یبوست را کنترل کنید.

تغییرات پوست، مو و ناخن

تغییرات پوست، مو و ناخن ممکن است برای برخی از زنان مثبت باشد و برای برخی دیگر آزاردهنده! زیرا بسیاری از زنان رد این دوران موها و پوستی درخشان پیدا می‌کنند. در حالی که زنانی دیگر ممکن است نکات منفی را در مورد پوست و موی خود مشاهده کنند.

تکرر ادرار

با بزرگ شدن کودک، فشار زیادی به مثانه مادر وارد می‌شود. همین امر باعث می‌شود تا مادر مدام بخواهد به دستشویی بروید. حتی ممکن است در زمان عطسه کردن مقداری ادرار خارج شود.

بزرگ شدن سینه‌ها

افزایش وزن سالم بخشی ضروری از بارداری است. برخی از وزن اضافه شده نتیجه رشد جنین، جفت، مایع آمنیوتیک و رحم شما است. تمام خون اضافی که بدن شما تولید می‌کند و آب باقی مانده نیز در افزایش وزن نقش دارد. سینه‌ها نیز برای شیردهی آماده می‌شوند و به همین دلیل بزرگ‌تر می‌شوند. به طور معمول اندازه سینه را بر اساس میزان بافت چربی می‌سنجند. این در حالی است که در زمان بارداری این بافت شیر است که رشد می‌کند و باعث بزرگ شدن سینه‌ها می‌شود.

نکات و توصیه‌هایی برای هفته بیست و هفتم بارداری

در این بخش به نکات و توصیه‌هایی می‌پردازیم که به مادر کمک می‌کنند تا این هفته را با خوشی پشت سر بگذارند. در ادامه این نکات را بررسی می‌کنیم.

مصرف مایعات کافی

مصرف مایعات و آب را افزایش دهید. سعی کنید میزان آب لازم برای بدن را تا قبل از عصر مصرف کنید و از آن پس مقدار کمی آب بنوشید تا در هنگام خواب مجبور نشوید مدام برای دفع ادرار از جای خود بلند شوید.

استراحت کافی

مسلماً خوابیدن با آن شکم بزرگ سخت است. از طرفی هم کودک مدام تکان می‌خورد و لگد میزند. در عین حال، ممکن است برای دفع ادرار مدام از خواب بیدار شوید. به همین دلیل خواب شما مختل می‌شود. بهترین راه این است که هر زمان فرصت کردید استراحت کنید و بخوابید.

کنار آمدن با سینه‌های بزرگ شده

تغییرات سینه از فردی به فرد دیگر متفاوت است. ممکن است سینه‌های یک زن تغییرات کمی کنند. در عین حال برخی دیگر متوجه تغییرات زیادتری شوند. در مجموع سینه‌های بزرگ‌تر و سنگین‌تر می‌توانند ناراحت‌کننده باشند و منجر به کمردرد شوند. برای کاهش ناراحتی می‌توانید کارهای زیر را انجام دهید:

  • از سینه‌بندی راحت و مناسب استفاده کنید.
  • از سینه‌بندی استفاده کنید که تسمه‌های پهن‌تری دارند و می‌توانند وزن را بهتر توزیع کنند و باعث اذیت شدن شانه‌ها نشوند.
  • اگر شب‌ها اذیت می‌شوید، از یک سوتین ورزشی استفاده کنید.
  • اگر در مورد تغییرات سینه خود نگرانی دارید با پزشک صحبت کنید.

مقابله با هموروئید

هر چقدر که بارداری شما پیشرفت می‌کند و شکم شما بزرگ‌تر و سنگین‌تر می‌شود، هموروئید ممکن است به یک مشکل تبدیل شود. در این بخش راهکارهایی را برای کاهش ناراحتی ناشی از هموروئید می‌آوریم:

  • از ایستادن طولانی مدت خودداری کنید.
  • مقدار زیادی فیبر سالم مثل میوه با پوست، سبزیجات، برنج قهوه‌ای، عدس، گندم کامل و… مصرف کنید.
  • مقدار زیادی آب بنوشید تا دستگاه گوارش شما فعال باشد و مدفوع نرم شود.
  • در زمان دفع مدفوع زور نزنید زیرا زور زدن ناشی از یبوست می‌تواند باعث بروز این مشکل شود.
  • تحرک داشته باشید و ورزش کنید.

محدودیت رشد داخل رحمی چیست؟

محدودیت رشد داخل رحمی در هفته بیست و هفت بارداری

محدودیت رشد داخل رحمی (IUGR) به این معنی است که کودک آن‌طور که انتظار می‌رود رشد نمی‌کند. به غیر از کوچک بودن اندازه‌گیری جنین در زمان سونوگرافی، ممکن است هیچ علامتی که نشان‌دهنده IUGR باشد، نداشته باشید. IUGR دلایل زیادی دارد، از جمله عوامل مربوط به سلامت والدین، سلامت نوزاد یا مشکلی در بارداری مانند مشکلات جفت. استفاده از موادی مانند سیگار و مصرف مواد مخدر و الکل نیز می‌تواند منجر به مشکلات رشد شود. برای درمان این عارضه، پزشک باید ابتدا علت را بیابد و آن را رفع کند. درمان می‌تواند شامل نظارت، سونوگرافی، آزمایشات ویژه برای بارداری پرخطر، استراحت کامل، درمان بیمارستانی با تغذیه IV و داروهای مختلف شود.

برقراری رابطه جنسی در هفته بیست و هفتم بارداری

اگر مشکل خاصی ندارید و پزشک رابطه جنسی را منع نکرده است، می‌توانید با شریک خود رابطه برقرار کنید. با پیشرفت بارداری برقراری رابطه جنسی سخت‌تر می‌شود. در صورتی که پزشک این اجازه را به شما داده است، مطمئن شوید که مراقب خود و کودکتان هستید. حتما از کاندوم استفاده کنید. مسلماً در این زمان باردار نخواهید شد اما به دلیل جلوگیری از ابتلا به هر گونه باکتری و عفونت باید از کاندوم استفاده کنید. اگر در این مرحله رابطه جنسی محافظت نشده برقرار کنید، ممکن است خطر زایمان زودرس و پاره شدن کیسه آمنیوتیک و دیگر عوارض همچون عفونت در حین زایمان و عفونت جنین را بیشتر کنید.

سخن نهایی

در این مقاله از سی سیب به بررسی هفته بیست و هفتم بارداری پرداختیم. با بزرگ شدن شکم انجام کارهای عادی و روزمره برای مادر دشوارتر می‌شود. در این زمان آن چه اهمیت دارد، سلامت شما و جنین است. پس به خاطر هیچ کس و هیچ چیزی سلامتتان را به خطر نیندازید. علاوه بر این، مراقب روحیه و روان خود باشید زیرا به اندازه جسم و فیزیک شما اهمیت دارد. نظر شما در این باره چیست؟ لطفاً نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه با ما در میان بگذارید.

۵ دیدگاه. Leave new

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

سایر مقالات دسته ‌ بارداری, مقالات آموزشی :
بارداریمقالات آموزشی